Wensenlijst Categorieën

Neusriemen

16 Artikelen

Losse neusriemen kopen

Is je huidige neusriem toe aan vervanging? Of wil je jouw hoofdstel oppimpen met een toffe, nieuwe neusriem? In ons assortiment zijn losse neusriemen verkrijgbaar. Wil je eens proberen met een Mexicaanse neusriem te rijden? Of ben je nieuwsgierig of een lage neusriem een betere effect heeft op jullie training? Zonde om hiervoor een compleet nieuw hoofdstel aan te schaffen. Bestel daarom losse neusriemen bij Epplejeck. Of je nu houdt van basic, lak, glitters, Mexicaans, hoog, laag, gecombineerd, breed of smal: bij Epplejeck zit je goed. Let er altijd op dat de neusriem nooit te strak zit, want dit kan pijn of wondjes veroorzaken of zelfs de ademhaling belemmeren. De vuistregel is dat er minstens 2 vingers tussen de neusriem en de huid van je paard moeten kunnen. Is je sperriem kapot gegaan of ben je deze kwijt geraakt? Ook een losse sperriem vind je hier.

Wil je meer weten over neusriemen? Bekijk dan de how to video van onze vlogger Manon of lees hieronder verder. In deze video vertelt Manon je alle ins & outs over neusriemen. Ze legt uit wat het verschil is tussen een gecombineerde neusriem, een lage of Hannoveraanse neusriem, een Mexicaanse neusriem en een Engelse neusriem en welke inwerking de neusriemen hebben. Bekijk de video hier

Welke neusriem is het meest geschikt?

Wanneer het gaat om neusriemen, is de gecombineerde neusriem populair. Bij een gecombineerde neusriem heb je te maken met een neusriem en sperriem die met elkaar verbonden zijn. De neusriem hangt boven het bit en gaat onder de bakstukken door. De sperriem komt voor het bit langs. De sperriem zorgt voor een stabielere ligging van het bit en dat je paard zijn mond minder kan openen. Hierdoor heb je een beter contact met de paardenmond en kun je met fijne hulpen je paard sturen. Het is belangrijk dat je deze neusriem niet te strak aantrekt. Er moeten minstens twee vingers ruimte zijn. Wanneer de neusriem en sperriem te strak zitten, kun je veel mondvrijheid ontnemen en is er minder ruimte voor de luchtwegen. Een andere, veel gebruikte neusriem is de Mexicaanse neusriem. Een mexicaanse neusriem bestaat uit twee dunne riemen die samen komen op de neus van het paard. Het bovenste riempje wordt om de kaken van het paard of pony vast gemaakt en de onderste komt voor het bit langs. Het bovenste riempje komt één vinger onder de jukbenen van het paard langs. Deze neusriem is geschikt voor paarden die sneller hun mond openen en er daardoor minder controle is. Je ziet deze neusriem veelal in de springsport.
Een lage neusriem loopt voor het bit langs en ligt laag op de neus. De lage neusriem beschermt het paard enigszins tegen een onrustige hand van de ruiter. Dit komt doordat de neusriem over het bit loopt en hierdoor het bit op zijn plaats houdt in de mond van je paard. De bitringen moeten vrij blijven liggen en hierdoor is deze ook alléén te gebruiken bij een trensbitje. De neusriem hoort altijd op het benige deel (waar bot zit) van de neus te liggen en let er op dat hij niet te laag zit, want dit kan de ademhaling van je paard belemmeren en het onderste deel van de neus is erg gevoelig.
Een hoge neusriem wordt vaak gebruikt bij een stang & trens hoofdstel. Een hoge neusriem geeft meer bewegingsruimte in de mond. Een stang en trens hoofdstel wordt alleen gebruikt vanaf klasse Z dressuur en hoger. Dit hoofdstel heeft dubbele bakstukken en er wordt dus met twee bitten en dubbele teugels gereden. Een stang en trens is niet voor ieder paard of pony geschikt, omdat sommige paarden en pony´s een te kleine mond hebben. Lees alles over de verschillende neusriemen in onze blog.

Bestel jouw nieuwe neusriem eenvoudig en snel bij Epplejeck. Ben jij een kijken met je handen type? Geen probleem. Bij Epplejeck kun je ervoor kiezen om je bestelling pas te betalen nadat je deze in ontvangst hebt genomen. Je bestelling wordt gratis verzonden vanaf 49,- en ruilen of retourneren is nooit een probleem.