Neusriemen Horsegear

6 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Losse neusriemen kopen

Is je huidige neusriem toe aan vervanging? Of wil je jouw hoofdstel oppimpen met een toffe, nieuwe neusriem? In ons assortiment zijn losse neusriemen verkrijgbaar. Wil je eens proberen met een Mexicaanse neusriem te rijden? Of ben je nieuwsgierig of een lage neusriem een betere effect heeft op jullie training? Zonde om hiervoor een compleet nieuw hoofdstel aan te schaffen. Bestel daarom jouw nieuwe, losse neusriem bij Epplejeck. Of je nu houdt van basic, lak, glitters, Mexicaans, hoog, laag, gecombineerd, breed of smal, bij Epplejeck zit je goed. Is je sperriem kapot gegaan of ben je deze kwijt geraakt? Ook een losse sperriem vind je hier.

Wil je meer weten over neusriemen? Bekijk dan de how to video van onze EJ-er Manon. In deze video vertelt Manon je alle ins & outs over neusriemen. Ze legt uit wat het verschil is tussen een gecombineerde neusriem, een lage of Hannoveraanse neusriem, een Mexicaanse neusriem en een Engelse neusriem en welke inwerking de neusriemen hebben. Bekijk de video hier

Welke neusriem is het meest geschikt?

Bij een gecombineerde neusriem zijn de neusriem en sperriem met elkaar verbonden. De neusriem wordt boven het bit bevestigd en gaat onder de bakstukken door. De sperriem komt voor het bit langs. De sperriem zorgt voor een stabielere ligging van het bit en dat je paard zijn mond minder kan openen. Hierdoor heb je beter contact met de paardenmond en kun je met fijne hulpen je paard aansturen. Het is belangrijk dat je deze neusriem niet te strak aantrekt. Een te strakke neusriem kan de ademhaling belemmeren, zenuwen beknellen en zorgen voor schuurwondjes. Zorg er daarom voor dat je minstens twee vingers tussen de neusriem en de huid kunt plaatsen. Een andere, veel gebruikte neusriem is de Mexicaanse neusriem. Een mexicaanse neusriem bestaat uit twee dunne riemen die samen komen op de neus van het paard. Het bovenste riempje wordt om de kaken van het paard vastgemaakt en het onderste riempje komt voor het bit langs. Het bovenste riempje komt één vinger onder de jukbenen van het paard langs. Deze neusriem is geschikt voor paarden die sneller hun mond openen en er daardoor minder controle is. Je ziet deze neusriem veelal in de springsport.
Een lage neusriem loopt voor het bit langs en ligt laag op de neus. De lage neusriem beschermt het paard enigszins tegen een onrustige hand van de ruiter. Dit komt doordat de neusriem over het bit loopt en hierdoor het bit op zijn plaats houdt in de mond van je paard. De bitringen moeten vrij blijven liggen en hierdoor is deze ook alléén te gebruiken bij een trensbitje. De neusriem hoort altijd op het benige deel (waar bot zit) van de neus te liggen. Let er op dat de lage neusriem niet te laag zit. Dit kan de ademhaling van je paard belemmeren en daarbij is het onderste deel van de neus erg gevoelig.
Een hoge neusriem wordt vaak gebruikt bij een stang & trens hoofdstel. Een hoge neusriem geeft meer bewegingsruimte in de mond. Een stang en trens hoofdstel wordt alleen gebruikt vanaf klasse Z dressuur en hoger. Dit hoofdstel heeft dubbele bakstukken en er wordt dus met twee bitten en dubbele teugels gereden. Een stang en trens is niet voor ieder paard geschikt omdat sommige paarden een te kleine mond hebben. Lees alles over de verschillende neusriemen in onze blog.

Bestel jouw nieuwe neusriem eenvoudig en snel bij Epplejeck. Ben jij een kijken met je handen type? Geen probleem. Bij Epplejeck kun je ervoor kiezen om je bestelling pas te betalen nadat je deze in ontvangst hebt genomen. Je bestelling wordt gratis verzonden vanaf 49,- (Nederland) of 99,- (België) en ruilen of retourneren is nooit een probleem.

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!