Hoefschoenen

6 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Rijden met hoefschoenen

Hoefschoenen zijn hét alternatief voor hoefijzers. Deze leren schoenen voor paarden gebruik je in plaats van hoefijzers omdat het zorgt voor goede grip en schokdemping maar de hoef niet belemmert. De hoefschoenen zijn gevormd naar de anatomie van de onbeslagen hoef. Je kunt deze makkelijk aan en uit doen bij je paard. Zo voorkomt het slijtage van de hoeven en wordt een gezonde groei gestimuleerd. De hoefschoen zorgt ervoor dat het hoefmechanisme optimaal blijft functioneren en de bloedcirculatie tot gevolg.  
De hoefschoen heeft als voordeel voor je paard dat deze de hoef op geen enkele manier belemmert. Het profiel van de hoefschoenen zijn robuust waardoor je paard stabiele grip heeft op verschillende ondergronden. De ingebouwde drainage sleuven voorkomen dat je de hoeven vastzuigen in de modder. De verhoogde binnenrand van de hoefschoen draagt de hoef en maakt de zool vrij van druk. De hoefballen worden beschermd door de anatomisch gevormde achterzijde.
Voor nog meer comfort kun je de F.R.A. Cavallo gel inlegzool in gebruiken. Deze zijn eenvoudig op maat te snijden en zorgen voor meer schokabsorptie en minimaliseren vermoeidheid. Deze inlegzolen voor paarden kun je alleen in combinatie met de hoefschoenen bij je paard gebruiken.

Wanneer kun je met hoefschoenen rijden?

Je kunt met hoefschoenen rijden wanneer je paard geen hoefijzers onder heeft. Het dragen van hoefschoenen is namelijk niet mogelijk in combinatie met hoefijzers. Wanneer je paard geen hoefijzers heeft, maar wel veel op buitenrit gaat en op verschillende ondergronden rijdt, is het gebruik van hoefschoenen aan te raden. Vanwege het goede profiel en de schokabsorptie, geef jij je paard veel meer comfort tijdens deze buitenritten. De hoeven zullen veel minder snel slijten dan wanneer je zonder hoefschoenen rijdt.

Welke maat hoefschoenen?

De juiste maat hoefschoenen bepalen is erg makkelijk. Wat je hiervoor nodig hebt is een meetlint. Dit doe je door de onderkant van de hoef in een verticale lijn op te meten. Je meet hier vanaf een denkbeeldige lijn die de zijdelingse straalgroeven verbinden tot de teen (voorkant) van de hoef. Zie hier in het tabblad maattabel een afbeelding van deze opmeting. De lengte die hieruit voorkomt kun je terug vinden in het maattabel waarbij vervolgens te zien is welke maat daarbij hoort. Belangrijk om te weten is dat de breedte van de hoef één maat van de opgemeten lengte overschrijden. Wanneer de overschrijding meer dan één maat is, dan is de hoefschoen niet geschikt voor je paard. Wanneer je de verticale lijn hebt opgemeten en met 140 mm op maat 4 uit komt, maar met het opmeten van de horizontale lijn op 151 mm uitkomt, betekent dit dat de hoefschoenen niet geschikt zijn voor je paard. De model hoef van je paard is dan dusdanig afwijkend dat de hoefschoen niet zal passen.

Hoefschoenen voor paarden online kopen

Wil je hoefschoenen voor je paard kopen? Hoefschoenen online bestellen kan snel en makkelijk via Epplejeck. Eerst passen en daarna betalen? Kies tijdens het bestelproces voor Afterpay en je ontvangt de factuur achteraf. Wil je graag advies? Kom dan langs in één van onze filialen of neem contact op met onze klantenservice. We helpen je graag.


Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!