Dubbele longeerlijn

2 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Dubbele longeerlijn

Je paard longeren heeft verschillende voordelen. Onbeleerde paarden leren vanaf de grond zo de eerste hulpen. Een ervaren paard kun je trainen op lossigheid maar ook op kracht. Met longeren kun je eindeloos variëren, bijvoorbeeld door balken op de grond te leggen. Er zijn ook verschillende longeerhulpen die je kunt gebruiken. Eén voorbeeld hiervan is de dubbele longeerlijn. De dubbele longeerlijn vergt even oefening, maar het is een fijne manier om jouw paard te verbeteren vanaf de grond.

Dubbele lijnen bevestigen

Een dubbele longeerlijn is 18 meter lang en gesplitst in twee lijnen. De lijnen kun je op verschillende manieren bevestigen, afhankelijk van hoe je je paard gesteld wilt. Je kunt dus wisselen in lang laag en iets hoger ingesteld. De lijn die aan de buitenkant is bevestigd kun je achter/onder de billen van je paard laten lopen. Als je paard dat spannend vindt kan het ook gewoon over de rug. Doordat je twee lijnen hebt kun je een jong paard makkelijker leren sturen en buigen. Omdat je als ware teugels vast hebt. Voor een ervaren paard kun je ook op rechte lijnen gaan oefenen. Ook kan een paard niet gaan hangen in de dubbele lijnen omdat je zelf je hand kunt ontspannen. Je hebt het dus letterlijk zelf in de hand.

Voordelen dubbele longeerlijn

Als je een dubbele longeerlijn gebruikt om je paard te longeren dan hoeft je paard niet alleen op de volte te blijven. Je kunt namelijk ook rechte lijnen lopen. Daarbij komt de inwerking op de mond van je paard net als het rijden/mennen van achteren. En niet vanaf de zijkant zoals bij andere longeermethoden.

Dubbele longeerlijn bij Epplejeck

Epplejeck heeft verschillende dubbele longeerlijnen. Zo is er de dubbele longeerlijn van Lammert Haanstra. Deze is van softgrip Nylon met koord aan de uiteinden. Epplejeck heeft ook een eigen merk dubbele longeerlijn. Deze is gemaakt van zacht nylon en is eenvoudig op verschillende manieren te bevestigen.

Dubbele longeerlijn online kopen

Een dubbele longeerlijn bestellen bij Epplejeck? Dat kan 24/7 vanuit je luie stoel. Je bestelling wordt gratis geleverd vanaf €49,- in Nederland én België. Ben jij meer een eerst vergelijken, voelen, passen en dan kopen type? Kom dan langs in één van onze filialen.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!