Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merk

Maat

Kleur

Materialen

Type

Prijzen

×

Teugels

26 Artikelen

Losse teugels kopen

Er zijn verschillende soorten teugels. Het verschil in teugels zit 'm met name in de manier en mate van grip. Ook voor welk doeleinde, springen of dressuur, je de teugels wilt gebruiken, speelt een rol. Naast verschillende materialen en modellen heb je ook verschillende lengtes en sluitingen. Zoek je teugels voor een shetlander of pony? Deze vind je hier. Ook de populaire anti slip teugel van F.R.A. met musketonsluiting en de officiële Rambo Micklem teugels zijn verkrijgbaar bij Epplejeck.

De soorten teugels zijn op te splitsen in drie categorieën. In ons assortiment zitten dressuurteugels, springteugels en teugels voor vrijheidsdressuur. Dressuurteugels zijn gemaakt van soepel leer en hebben geen anti-slip laagje of teugelstops. Springteugels zijn gemaakt van nylon en zijn afgewerkt met leer. Ze hebben meer grip en leren teugelstops. Met teugels die geschikt zijn voor vrijheidsdressuur worden de teugels van F.R.A. bedoeld. Deze zijn gemaakt van zacht gevlochten katoen en hebben een clipsluiting. Doordat de teugels snel te bevestigen, gemaakt zijn van zacht katoen en uit één lange lijn bestaan, zijn deze teugels ook geschikt voor grondwerk doeleinden en vrijheidsdressuur.

Teugels met extra grip

Ben je op zoek naar teugels met extra veel grip? Wanneer je een relatief open hand hebt, is de kans dat de teugels (en hals van je paard) tijdens het rijden steeds langer worden. Een goede grip op de teugel minimaliseert deze kans op glijden. Bekijk daarom eens de teugels antislip met stop van Epplejeck. Deze teugels hebben een katoenband, dat verweven is met rubber. Daarnaast zijn de teugels voorzien van teugelstops. Dankzij het verweven rubber, glijden de teugels minder makkelijk door je vingers en heb je extra grip. Wanneer je vervolgens ook nog eens rijdt met (kunst) leren handschoentjes, of in ieder geval leren inzet, is de kans op glijden nog minder.