Teugels

Teugels BR

2 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Losse teugels kopen

Er zijn verschillende soorten teugels. Deze zijn op te splitsen in drie categorieën. In ons assortiment zitten dressuurteugels, springteugels en teugels voor vrijheidsdressuur. Dressuurteugels zijn gemaakt van soepel leer en hebben geen anti-slip laagje of teugelstops. Springteugels zijn gemaakt van nylon, hebben teugelstops en zijn afgewerkt met leer. Ze hebben daardoor meer gip dan dressuurteugels. Teugels die geschikt zijn voor vrijheidsdressuur zijn de teugels van F.R.A. Deze zijn gemaakt van zacht gevlochten katoen en hebben een clipsluiting. Doordat de teugels snel te bevestigen zijn, uit één lange lijn bestaan en zijn gemaakt van zacht katoen, zijn deze teugels geschikt voor grondwerk doeleinden en vrijheidsdressuur.

Teugels met extra grip

Ben je op zoek naar teugels met extra veel grip? Wanneer je een relatief open hand hebt, is de kans dat de teugels (en hals van je paard) tijdens het rijden steeds langer worden. Een goede grip op de teugel minimaliseert deze kans op glijden. Bekijk daarom eens de teugels antislip met stop van Epplejeck. Deze teugels hebben een katoenband, dat verweven is met rubber. Daarnaast zijn de teugels voorzien van teugelstops. Dankzij het verweven rubber, glijden de teugels minder makkelijk door je vingers en heb je extra grip. Wanneer je vervolgens ook nog eens rijdt met (kunst) leren handschoentjes, of in ieder geval leren inzet, is de kans op glijden nog minder.

Zoek je teugels voor een shetlander of pony? Deze vind je hier. Ook de populaire anti slip teugel van F.R.A. met musketonsluiting en de officiële Rambo Micklem teugels zijn verkrijgbaar bij Epplejeck. Meer weten? In deze video vertelt EJ-er Manon je alles over teugels!
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!