Pezen & Spieren

73 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren
  • van 3

Pezen en spieren bij paarden

De benen van je paard zijn erg kwetsbaar en een goede ondersteuning is daarom belangrijk. Na iedere training hebben de pezen, spieren en gewrichten van je paard herstel nodig. Bij Epplejeck vind je verschillende supplementen van topmerken zoals Puur, Pavo en NAF die ondersteunen bij dit herstel.

MSM zwavel

Veel supplementen voor spieren en pezen bevatten MSM en/of zwavel. MSM ondersteunt de spierstofwisseling en houdt de aanhechtingen van pezen en banden gezond. Zwavel zorgt voor goede elasticiteit van het bindweefsel en de aanmaak van nieuwe cellen. MSM Zwavel ondersteunt paarden die herstellen van een (pees)blessure en is geschikt voor sportpaarden.

Spieren

Gezonde, sterke en soepele spieren zorgen ervoor dat je paard optimaal kan presteren. Bij Epplejeck vind je verschillende supplementen van merken zoals Pavo, Pharmahorse en NAF om de spieren van je paard van binnenuit te ondersteunen. Daarnaast kun je de spieren van je paard na training ondersteunen met diverse koeling gels van merken zoals Sectolin en Leovet. Een koelende gel zorgt voor een snel herstel na inspanning en heeft een kalmerend effect op de benen.

Spierondersteuning bij paarden

In ons assortiment vind je supplementen met magnesium. Waarom voer je magnesium bij paarden? Magnesium is een mineraal dat verschillende, belangrijke functies heeft. Magnesium voor paarden draagt bij aan een gezonde spierfunctie en prikkeloverdracht in de zenuwcellen. Daarnaast ondersteunt magnesium bij het ontspannen van de spieren en de innerlijke rust. Magnesium is onmisbaar bij paarden die inspanningen moeten leveren.
Vitamine Eondersteunt de spieren van je paard bij de afvoer van spierafvalstoffen zoals melkzuur. Vitamine E speelt een belangrijke rol bij de aanspanning van de spieren en de zuurstofopname. Vitamine E wordt niet door het paard zelf aangemaakt en dient het paard uit zijn voeding te halen. Een tekort aan Vitamine E kan leiden tot afbraak van spierweefsel en een slechte afvoer van afvalstoffen zoals melkzuur.
Selenium wordt vaak gebruikt in combinatie met vitamine E. Selenium ondersteunt bij de afvoer van afvalstoffen uit de spieren, draagt bij aan het immuunsysteem en helpt bij de opbouw van spieren.

Wat is de functie van cooling gel bij paarden?

Cooling gel voor paarden koelt de spieren, pezen en banden van je paard na de training. Naast het koelen, heeft koeling gel een ontspannende werking en wordt de doorbloeding ondersteund. Je kunt ook kiezen voor NAF Ice Cold. Dit is een verkoelende klei. Cooling gel of klei is geschikt na intensieve training of belasting.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!