Paardrijcaps

106 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren
  • van 3

Caps voor paardrijden

Met een brede selectie paardrijcaps slaag je bij Epplejeck gegarandeerd. Kies een cap met een glimmertje, glittertje, patroontje in het zwart, bruin of een andere hippe kleur. In ons assortiment vind je paardrijcaps voor volwassenen en kinderen. Een cap voor paardrijden is op maneges en tijdens wedstrijden verplicht. Het dragen van een cap zorgt ervoor dat je hoofd goed beschermd is tijdens een lelijke val. Epplejeck heeft veiligheidshelmen van onder andere de merken Uvex, Charles Owen, Kep Italia en Harry's Horse

Pasvorm paardrijcap

Hoe kies ik een paardrijcap? Een paardrijcap moet niet te strak of te los zitten. Wanneer je cap te strak zit, kan je hierdoor hoofdpijn krijgen. Wanneer je cap te los zit, kan deze tijdens het paardrijden van je hoofd glijden. Hoe weetje welke capmaat jij nodig hebt? Capmaten worden doorgaans aangegeven in centimeters. Dit is de omtrek van je hoofd op het breedste punt in centimeters. Bekijk anders  hier de video van EJ-er Manon waarin ze laat zien hoe je de beste maat cap uitkiest. 

Verstelbare veiligheidshelmen

Zit je tussen 2 capmaten in of ben je nog in de groei? Dan kan een verstelbare paardrijhelm een goede optie voor jou zijn. Een verstelbare cap kun je door middel van een draaiknop afstellen op de juiste maat. Is de omtrek van jouw hoofd bijvoorbeeld 54,5 cm? Kies dan een paardrijcap die verstelbaar is tussen maten 53 en 55. Met de draaiknoop kun je de rijhelm altijd op de juiste maat afstellen. Met name voor kinderen zijn verstelbare caps zeer geschikt Een goede paardrijcap kan op deze manier met ze meegroeien. 


Wensenlijst Categorieën

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!