Dazenvallen

9 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Houd deze zomer dazen tegen met dazenvallen.

Wat te doen tegen dazen?

Op een warme en windstille zomerdag kan je er als paardenliefhebber niet omheen, dazen. Ze vallen niet alleen jou lastig maar ook je paard. Dazen steken niet maar bijten waardoor er dikke en pijnlijke bulten ontstaan. Als een paard last heeft van een vlieg zal hij gaan zwiepen met zijn staart. Helaas werkt dit bij een daas en zal hij je paard blijven lastigvallen. Wil je deze zomer niet lastiggevallen worden door deze vervelende insecten? Met een speciale dazenval lok je de dazen weg bij jou en je paard.

Werking van een dazen/ vliegenval

Vaak zie je dat een zwarte bal gebruikt wordt om dazen naar de val te lokken. Dit komt doordat een zwart object snel warm wordt, als een daas opzoek gaat naar een prooi doet hij dat door middel van warmte. Daarom is het ook belangrijk om de dazenval op een plek te zetten waar hij goed warm kan worden. Vervolgens vliegt de daas er snel naar toe en landt op de bal. Nadat de daas heeft ontdekt dat er niks te halen valt zal deze omhoog wegvliegen. Uit onderzoek is er namelijk gebleken dat dazen alleen omhoog kunnen vliegen. Daar zit dan een opvangbak en daar zal de daas in belanden, zo kan je paard in de zomer rustig grazen en word jij ook niet lastiggevallen als je je paard uit de weide wilt halen.

Dazenvallen online bestellen

Dazenval of vliegenval bestellen bij Epplejeck? Dat kan 24/7, zo vanuit je luie stoel. Bestellen via onze webshop is zo gepiept en altijd voordelig. Bestel gratis vanaf 49,- binnen Nederland én België. Betalen kan achteraf binnen 14 dagen. Ben jij meer het eerst vergelijken, voelen, passen en dan kopen type? Kom dan langs in één van onze filialen.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!