Vlechten-Toiletteren

28 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Toiletteren

Of je nu op wedstrijd gaat of aan het oefenen bent voor het NK Vlechten, al je toiletteer spullen bestel je bij Epplejeck. Je vindt in ons assortiment veel verschillende elastiekjes om je vlecht helemaal af te maken: van standaard kleurtjes tot vrolijke kleurtjes en van schattige strikjes tot luxe strass steentjes. Daarnaast vind je hier uitdunscharen en verschillende toiletscharen, vrolijke manenkammen en handige invlechthulpen. Wil je weten hoe jij je paard het beste kunt toiletteren? Check dan hier de how-to video van EJ-er Manon! 

Invlechten

Voordat je begint met invlechten is het belangrijk dat de manen en staart van je paard goed uitgekamd zijn. Dit doe je met een speciale staart en manenborstel, een manenkam en antiklit. Vervolgens kun je gebruik maken van een invlechthulp: een kammetje die de plukken haar van elkaar scheidt zodat je mooie gelijke vlechten kunt maken. In ons assortiment vind je een Vlechtkammetje Plastic en LeMieux Invlechthulp Top Zop. Vervolgens doe je een elastiekje om je vlecht. In ons assortiment vind je basic elastiekjes in de kleuren zwart, wit en bruin. Maar hiervoor kun je ook onze vrolijk gekleurde elastiekjes gebruiken. Om je vlecht de finishing touch te geven kun je een showbow of leuke strass elastiekjes gebruiken. 

Invlechten met naald en draad

In ons assortiment vind je ook invlechtgaren en een doorsteeknaald om de vlechten tot een mooi roosje te draaien. Dit doe je door een stuk van de invlechtgaren af te knippen en met de doorsteeknaald door het onderste gedeelte van de vlecht te steken. Je hebt al aan het uiteinde van het draad een knoopje gemaakt zodat het draad vast blijft zitten in de vlecht. Vervolgens draai je het gewenste knotje en zet je deze vast door met de doorsteeknaald (en draad) een en weer te steken door de vlecht heen. Doordat het draad gewaxt is en je het draad een aantal keren door de invlecht hebt gestoken, blijft het knotje goed zitten. 

Invlechten met de Quick Knot

De nieuwste hype op het gebied van invlechten is het gebruik van de Quick Knot. De Quick Knot zorgt ervoor dat je op een innovatieve manier veel sneller je knotjes hebt ingedraaid. De Quick Knot verpakking bevat 100 pinnen die je in plaats van elastiekjes of naald en draad gebruikt om de knot vast te maken. Bekijk hier de video waarin productgoeroe Manon de Quick Knot test. Zij deelt haar ervaring met de Quick Knot en laat zien hoe zij prachtige roosjes in de manen van haar paard maakt.

Manen en staart uitdunnen

Wanneer je paard erg dikke manen heeft, kan het soms een uitdaging zijn om mooie, strakke knotjes te maken. Heeft jouw paard te dik haar voor knotjes? Het is dan zowel voor jou als je paard fijn om de manen wat dunner te maken. Hiervoor vind je in ons assortiment een Epplejeck Uitdunschaar, een schaar die aan beide zijden is voorzien van kartels waardoor de manen bij iedere knip iets dunner worden. Uitdunnen kan ook met een Inklapbaar Manen Trimmesje. De ruimte tussen de tandjes werkt als mesje, waardoor je de manen kunt afsnijden. De uitdunschaar beschadigd het haar van je paard niet.

Handige accessoires

Handig tijdens het invlechten en toiletteren: een QHP opstapkrukje! Dit krukje is super vrolijk vanwege de leuke stippenprint en is leverbaar in verschillende kleurtjes. Heb jij handen te weinig met invlechten of knippen? Gebruik dan QHP heuptas met invlechtset. Dit heuptasje is erg handig om te gebruiken tijdens het invlechten en toiletteren. Op deze manier heb je altijd je invlechtspulletjes bij de hand. 
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!