Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merk

Maat

Kleur

Materialen

Type

Prijzen

×

Hulpteugels

14 Artikelen

Hulpteugels voor longeren

Om te werken aan een goede houding en balans van je paard kun je tijdens het longeren gebruik maken van verschillende hulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan een bijzettouwtje, longeerhulp, pessoa of een elastische halsverlenger. In ons assortiment vind je longeerhulpen van de merken Epplejeck, F.R.A. en Lammert Haanstra.

Doelen van het longeren met bijzetteugels kunnen zijn om je paard te leren na geven, het loslaten van de rug of meer gesloten laten lopen. Een bijzetteugel heeft een constante inwerking waardoor je paard rustig nageeft. Een bijzetteugel bestaat uit twee riemen met een bevestigingsring voor aan het bit en aan de singel. Naast bijzetteugels worden ook bijzettouwtjes veel gebruikt tijdens het longeren. Het voordeel van een bijzettouwtje is dat je deze op verschillende manier kan gebruiken. De longeerhulp is ook een populair hulpmiddel voor het longeren. Een longeerhulp is een katoenen touw die achter de schoft langs loopt, tussen door voorbenen door naar het bit. Een longeerhulp is een ideale hulpteugel om je paard zijn rug optimaal te gebruiken tijdens het longeren of loswerken. Een longeerhulp is ook geschikt voor paarden met rugproblemen of een gevoelige rug, omdat er vrijwel geen drukpunten op de rug zijn. Een longeerhulp kan zonder longeersingel worden gebruikt. En pessoa bestaat uit twee delen. Het doel van een pessoa is je paard los in de rug te laten bewegen, het trainen van een goede houding en balans en een actief achterbeen. Een pessoa kan op vier verschillende manieren worden ingesteld, zodat er voor ieder trainingsniveau een geschikte stand is. Een halsverlenger is een elastiek wat achter de oren, door de bitringen naar de singel loopt. Het doel van een halsverlenger is het stimuleren van een goede hoofd/hals houding. De hulpteugels gogue en chambon zijn ook te gebruiken tijdens het longeren.

Bestel hulpteugels voor longeren via onze website of shop je in één van onze filialen. Bestellen via onze webshop kan 24/7 vanuit je luie stoel en is zo gepiept. Gratis geleverd vanaf 49,-. Betaal achteraf binnen 14 dagen. En ruilen of retourneren kan gemakkelijk binnen 14 dagen.