Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merk

Maat

Kleur

Materialen

Type

Prijzen

×

Hulpteugels

14 Artikelen

Hulpteugels

Om te werken aan een goede houding en balans van je paard of pony kun je tijdens het longeren gebruik maken van verschillende hulpmiddelen.

Bijzetteugels / bijzettouwtje

De meest gebruikte hulpteugel tijdens het longeren zijn de bijzetteugels. Het doel van een bijzetteugel is om je paard of pony te leren na geven, het loslaten van de rug en meer gesloten lopen. Een bijzetteugel heeft een constante inwerking waardoor je paard of pony rustig nageeft. Een bijzetteugel bestaat uit twee riemen met een bevestigingsring voor aan het bit en aan de singel.
Naast bijzetteugels worden ook bijzettouwtjes veel gebruikt tijdens het longeren. Het voordeel van een bijzettouwtje is dat je deze op verschillende manier kan gebruiken.

Longeerhulp

De longeerhulp is ook een populair hulpmiddel voor het longeren. Een longeerhulp is een katoenen touw die achter de schoft langs loopt, tussen door voorbenen door naar het bit. Een longeerhulp is een ideale hulpteugel om je paard of pony zijn rug optimaal te gebruiken tijdens het longeren of loswerken. Een longeerhulp is ook geschikt voor paarden met rugproblemen of een gevoelige rug, omdat er vrijwel geen drukpunten op de rug zijn. Een longeerhulp kan zonder longeersingel worden gebruikt.

Pessoa

En pessoa bestaat uit twee delen. Het doel van een pessoa is je paard of pony los in de rug te laten bewegen, het trainen van een goede houding en balans en een actief achterbeen. Een pessoa kan op vier verschillende manieren worden ingesteld, zodat er voor ieder trainingsniveau een geschikte stand is. 

Halsverlenger

Een halsverlenger is een elastiek wat achter de oren, door de bitringen naar de singel loopt. Het doel van een halsverlenger is het stimuleren van een goede hoofd/hals houding.

De hulpteugels gogue en chambon zijn ook te gebruiken tijdens het longeren