Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merk

Maat

Kleur

Materialen

Prijzen

×

Graasmaskers

7 Artikelen

Graasmaskers

Een graasmasker, ook wel een graaskorf genoemd, voorkomt dat je paard of pony teveel gras binnen krijgt. Bij Epplejeck heb je keuze uit verschillende modellen, maten, kleurtjes en hippe prints!

Voor welke paarden of pony’s is een graasmasker geschikt?

Graasmaskers zijn een echte musthave voor paarden en pony’s met chronische hoefbevangenheid, isulineresistentie en (neiging tot) overgewicht. Sobere rassen, zoals Fjorden, Haflingers, Tinkers en Shetlanders, zijn hier gevoeliger voor dan warmbloed paarden en pony’s.

Wat is de functie van een graasmasker?

Een graasmasker voorkomt dat je paard of pony teveel gras binnen krijgt. Ook kan je paard of pony minder snel eten met een graasmasker om, waardoor hij of zij minder snel suikers binnen krijgt en het gras beter verteerd. Voor paarden en pony’s met overgewicht kan een graasmasker helpen met afvallen. Als je paard of pony eenmaal op gewicht is, helpt een graasmasker ook om dit gezonde gewicht te behouden.
Met een graasmasker wordt de voedselopname tussen de 50 en 80% verminderd, waardoor je paard of pony dus lekker buiten in het weiland kan staan!

Waar moet ik opletten als mijn paard of pony een graasmasker draagt?

Een paard of pony zal het je niet altijd in dank afnemen als ze met een graasmasker in het weiland worden gezet. Sommige paarden of pony’s raken gefrustreerd en zullen proberen, hoe dan ook, het graasmasker af te krijgen. Daarom is het van belang dat je je paard of pony rustig aan het graasmasker laat wennen. Bouw het rustig en langzaam op en houd je paard of pony goed in de gaten. Een graasmasker is niet bedoeld om 24 uur om te hebben, je paard of pony wordt namelijk ook beperkt in het tonen van natuurlijk defensief gedrag binnen de groep. Blijf er ook goed opletten dat je paard of pony voldoende blijft drinken en het graasmasker geen wondjes, schuurplekjes of haarverlies mag veroorzaken.
Let op: als je paard of pony veel niest tijdens het dragen van een graasmasker, komt dit door de geur van rubber.