Graasmaskers

4 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Waarom een graasmasker?

Een graasmasker voorkomt dat je paard te veel gras binnenkrijgt. Bij Epplejeck heb je keuze uit verschillende modellen, maten, kleurtjes en hippe prints. Graasmaskers zijn geschikt voor paarden met chronische hoefbevangenheid, insulineresistentie en (neiging tot) overgewicht. Sobere rassen, zoals Fjorden, Haflingers, Tinkers en Shetlanders, zijn hier gevoeliger voor dan warmbloedpaarden. Daarnaast kan je paard minder snel eten met een graasmasker om, waardoor hij minder snel suikers binnenkrijgt en het gras beter verteert. Voor paarden met overgewicht kan een graasmasker helpen bij afvallen. Wanneer je paard eenmaal op gewicht is, helpt een graasmasker ook om dit gezonde gewicht te behouden. Met een graasmasker wordt de voedselopname tussen de 50 en 80% verminderd, waardoor je paard dus lekker buiten in het weiland kan staan maar niet meer gras dan nodig binnenkrijgt.

Waar moet ik opletten als mijn paard een graasmasker draagt?

Een paard zal het je niet altijd in dank afnemen wanneer hij met een graasmasker in het weiland wordt gezet. Sommige paarden raken gefrustreerd en zullen proberen het graasmasker af te krijgen. Daarom is het van belang dat jij je paard rustig aan het graasmasker laat wennen. Bouw het rustig en langzaam op en houd je paard goed in de gaten. Een graasmasker is niet bedoeld om 24 uur per dag om te hebben. Je paard wordt namelijk ook beperkt in het tonen van natuurlijk defensief gedrag binnen de groep. Blijf er goed opletten dat je paard voldoende blijft drinken en het graasmasker geen wondjes, schuurplekjes of haarverlies veroorzaakt. Wanneer je paard veel niest tijdens het dragen van een graasmasker, dan komt dit waarschijnlijk door de geur van rubber.

Graasmaskers online bestellen

Graasmaskers bestellen bij Epplejeck? Dat kan 24/7, zo vanuit je luie stoel. Bestellen via onze webshop is zo gepiept en altijd voordelig. Bestel gratis vanaf 49,- binnen Nederland én België. Betalen kan achteraf binnen 14 dagen. Ben jij meer het eerst vergelijken, voelen, passen en dan kopen type? Kom dan langs in één van onze filialen.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!