Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merk

Kleur

Materialen

Type

Prijzen

×

Longeerlijnen

10 Artikelen

Longeerlijnen

Het eerste wat je nodig hebt bij het longeren van je paard of pony is een longeerlijn. In ons assortiment vind je longeerlijnen in hippe kleurtjes en zelfs met een uniek printje. Onze longeerlijnen zijn van bekende merken zoals Lammert Haanstra, QHP, Imperial Riding en Epplejeck. Je vindt zowel een enkele als een dubbele longeerlijn.

Enkele en dubbele longeerlijn

En enkele longeerlijn is vaak rond de 8 meter lang en heeft één musketon om aan het hoofdstel te bevestigen. Je kunt naast een hoofdstel ook een halster, kaptoom of touwhalster gebruiken tijdens het longeren. (Let wel op, bij het gebruik van hulpteugels kun je niet longeren met een touwhalster). Je kunt de longeerlijn op verschillende manieren aan het hoofdstel bevestigen. Bijvoorbeeld met een speciaal bitstukje, aan de bitringen onder het kin, of door de bitringen achter de oren langs. Welke manier voor jou het beste werkt, is een kwestie van proberen.
Een dubbele longeerlijn is 18 meter lang en is, zoals de naam al zegt, gesplitst in twee touwen. Je hebt dus ook te maken met twee musketonhaken om aan het bit / kaptoom te bevestigen.
Meer weten? Of nog niet zo ervaren met longeren? Dan is het boek Trainen Tot Een Goed Gaand Paard van Lammert Haanstra echt een aanrader!