Longeerlijnen

11 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Longeerlijnen

In ons assortiment vind je longeerlijnen in hippe kleurtjes. Deze longeerlijnen zijn van bekende merken zoals Lammert HaanstraImperial Riding en Epplejeck. Je vindt hier zowel enkele als een dubbele longeerlijnen. Een enkele longeerlijn is vaak rond de 8 meter lang en heeft één musketon om aan het hoofdstel te bevestigen. Je kunt naast een hoofdstel ook een halster of kaptoom gebruiken tijdens het longeren. Je kunt de longeerlijn op verschillende manieren aan het hoofdstel bevestigen. Bijvoorbeeld met een speciaal bitstukje, aan de bitringen onder het kin, of door de bitringen achter de oren langs. Welke manier voor jou het beste werkt, is een kwestie van proberen.

Waarom longeren met een dubbele longeerlijn

Een dubbele longeerlijn is 18 meter lang en is, zoals de naam al zegt, gesplitst in twee touwen. Je hebt dus ook te maken met twee musketonhaken om aan het bit / kaptoom te bevestigen. De lijnen bevestig je ieder aan een kant van het bit, zoals een teugel. De lijn die op het moment van longeren aan de buitkant zit, loopt via de het ringetje aan de longeersingel achter/onder de billen van je paard langs. De lijn aan de binnenkant kan via de longeersingel naar je hand geleidt worden. Je kunt onder andere onbeleerde paarden longeren aan de dubbele longe. Zo leren zij de teugelhulpen vanaf de grond. Maar ook paarden die al snel met het hoofd achter de loodlijn lopen, kunnen baat hebben bij de dubbele longe. Meer weten over het longeren met een dubbele longeerlijn en alle voordelen hiervan? Dan is het boek Trainen Tot Een Goed Gaand Paard van Lammert Haanstra een aanrader.

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!