Dressuurzwepen

50 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren
  • van 2

Dressuurzwepen

Tijdens het rijden een extra hulpmiddel nodig? Denk is aan het gebruiken van een dressuurzweep. Deze kan in veel situaties handig van pas komen. Er zijn veel verschillende soorten dressuurzwepen te vinden in het assortiment. De merken die de zwepen aanbieden zijn onder anderen BR, Harry’s Horse, QHP en ons eigen huismerk Epplejeck.

Waarom een dressuurzweep?

Een zweep, en dus ook een dressuurzweep, is bedoeld als een communicatiemiddel. Je kan een zweep zien als een verlening van je arm. Hij kan gebruikt worden als aanwijsstok. Er zijn meerdere situaties waarin het handig is om een dressuurzweep te gebruiken. Zo kan je de dressuurzweep gebruiken om het paard beter te laten lopen van achter naar voren. Ook kan de dressuurzweep gebruikt worden om te helpen met de buiging van je paard. Zo zijn er nog veel meer situaties waarin een dressuurzweep handig van pas komt.
Dressuurzwepen mogen ook gebruikt worden op wedstrijd. Bij het losrijden mogen alles niveaus een zweep gebruiken. In de proef mogen alleen de klassen B tot en met L2 de dressuurzweep erbij houden. Deze zweep mag dan niet langer zijn dan 100 cm bij de pony’s en 120 cm bij de paarden. Dit geldt ook voor bij het losrijden.

Verschillende soorten dressuurzwepen

In het assortiment zijn veel verschillende dressuurzwepen te verkrijgen. Zo verschillen de zwepen onder andere in lengte. Zoals hiervoor gezegd mag je op wedstrijd niet met dressuurzwepen langer dan 100 cm of 120 cm rijden. In een training kan dit wel. De zwepen zijn verkrijgbaar van 65 cm tot en met 140 cm. Er is ook keuze in verschillende soorten handvaten. Zo zijn er handvaten van rubber, gel of versierd met strass steentjes. Er is veel keuze, dus de perfecte dressuurzweep voor jou zit er altijd tussen.

Dressuurzwepen online kopen

Zweep voor tijdens het dressuur rijden bestellen bij Epplejeck? Dat kan 24/7 zo vanuit je luie stoel. Je bestelling wordt gratis geleverd vanaf €49,- in Nederland én België. Ben jij meer een eerst vergelijken, voelen, passen en dan kopen type? Kom dan langs in één van onze filialen.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!