Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merk

Kleur

Materialen

Type

Collectie

Prijzen

×

Halstertouwen

61 Artikelen

Halstertouwen

Absoluut onmisbaar bij een halster is het halstertouw. Daarom bieden wij een ruim assortiment aan verschillende halstertouwen in verschillende kleuren en soms zelfs met hippe designs! Zo vind je altijd een halstertouw wat je perfect kunt matchen bij jouw halster. Je vind halstertouwen van merken als Eskadron, Horsegear en Epplejeck.

Musketon of paniekhaak?

Halstertouwen zijn verkrijgbaar met verschillende haken, die je aan het halster bevestigd. Zo zijn er musketon haken en paniekhaken. Een musketon is erg stevig en je paard of pony kan zich er niet mee lostrekken. Een paniekhaak kun je namelijk snel en eenvoudig lostrekken van het halster en als er teveel druk op komt, gaat de paniekhaak vanzelf open. Een halstertouw met paniekhaak kun je dus snel lostrekken als er iets gebeurd of als je paard of pony schrikt en aan het touw gaat hangen. Zo voorkom je lelijke verwondingen en een kapot halster.

Wat is de functie van een hengstenketting?

Een hengstenketting is bedacht voor hengsten. Het is een gewoon halstertouw met een ketting. De ketting bevestig je tussen de neusringen van het halster, onder de kin van je paard of pony door. Als je paard of pony er vandoor probeert te gaan of je zet druk op het touw, knijpt de ketting aan de onderkant van de kin. Zodra jij de druk eraf haalt, gaat ook de druk van de kin af. Een hengstenketting is ideaal voor hengsten of sterke paarden en pony’s.

Hoe zet ik mijn paard of pony veilig vast?

Om snel te kunnen ingrijpen als je paard of pony vaststaat en schrikt, kun je het beste een paardenknoop maken. Een paardenknoop kan in één ruk aan het uiteinde van het touw losschieten.

Accessoires

In ons assortiment aan halstertouwen vind je ook losse musketon- en paniekhaken. Ook vind je diverse trailerlijnen, om je paard of pony makkelijk mee vast te zetten in de trailer.