Stress

14 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Heeft mijn paard stress?

Vaak is stress bij paarden duidelijk merkbaar. Je paard is erg onrustig, snel afgeleid en je lijkt maar niet tot hem door te dringen. Paarden zijn vluchtdieren, dus willen zo snel mogelijk ontsnappen aan de stressvolle situatie. Stress kan ontstaan tijdens het afspenen van veulens, verhuizen, scheren, een bezoekje van de hoefsmid, tandarts of veearts, transport, wedstrijden of een blessure. Stress ontstaat door een verandering op fysiek, mentaal en emotioneel vlak van het paard. Op dat moment wordt de lichamelijke balans verstoord. Ervaart jouw paard stress? Bij Epplejeck vind je verschillende supplementen om jouw paard meer ontspannen te krijgen, zowel voor een korte of langere periode. Je vind hiervoor producten van merken als Pavo, Confidence EQ, NAF en Puur.

Hoe kan ik stress bij paarden oplossen?

De oorzaak van stress is lastig te achterhalen. Je paard kan erg stressgevoelig, angstig of zenuwachtig zijn. Maar ook geuren, personen en voorwerpen kunnen stress veroorzaken. Heeft je paard last van chronische stress? Bij stressgevoelige, nerveuze of angstige paarden kun je het beste kiezen voor een supplementen dat onder andere magnesium bevat. Magnesium is een belangrijk mineraal voor het zenuwstelsel en een normale spierwerking. Daarnaast vermindert het vermoeidheid en zorgt het voor een goede elektrolytenbalans. Stressgevoelige paarden of paarden die zich voor langere tijd in een stressvolle situatie bevinden, maken de voorraad magnesium in hun lichaam te snel op en hebben daardoor een hogere magnesium behoeft. Naast pure magnesium supplementen kun je ook kiezen oor Puur Tranquil of Sectolin Equivital Nervo

In korte stresssituaties, zoals een wedstrijd, transport, een bezoek aan de hoefsmid/tandarts/veearts of het scheren van je paard, kun je kiezen voor tijdelijk kalmerende middelen. Puur Onrust is geschikt voor tijdelijke, ongewone situaties. De druppels bevorderen de innerlijke rust en zijn makkelijk toe te dienen met een spuitje of op iets lekkers. Als je liever voor een pasta gaat zijn NAF Instant Magic en Primeval Stressless Injector geschikt. Je kunt ook kiezen voor Confidence EQ Gel, wat makkelijk aan de binnenkant van de neusvleugels te smeren is. Confidence geeft je paard zelfvertrouwen in stressvolle situaties en werkt ongeveer 2,5 uur.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!