Onderdekens & Liners

27 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Wat is het nut van een onderdeken?

Een onderdeken is een deken voor je paard die je onder een winterdeken, staldeken of outdoordeken kunt leggen. Belangrijke eigenschappen van onderdekens zijn dat deze beschikbaar zijn in verschillende diktes en eventuele bevestigingsringen hebben voor een outdoordeken. Onderdekens zijn ademend en zijn zo ontworpen dat er geen drukpunten ontstaan. Een voordeel van een onderdeken is dat er verschillende diktes van dekens met elkaar gecombineerd kunnen worden, afhankelijk van de temperatuur. Bij Epplejeck heb je keuze uit diktes zoals 100 gram, 150 gram, 200 gram of 300 gram van merken zoals Bucas, Horseware, Barato en Epplejeck.

Je kunt een onderdeken niet voor buiten in de paddock of land gebruiken. Een onderdeken dient dan altijd gecombineerd te worden met een andere waterdichte deken omdat onderdekens niet waterdicht zijn. Het voordeel van de mogelijkheid tot het combineren van een onderdeken met outdoordeken is dat je eenvoudig verschillende diktes kunt creëren. Heb je bijvoorbeeld een 0 grams outdoordeken? Doe hier een 300 grams onderdeken onder en je hebt een heerlijk warme winterdeken.

Welke onderdekens passen op welke outdoordekens?

De liners van Horseware zijn geschikt voor de dekens Rambo, Rhino en Amigo Bravo. Heb je dus bijvoorbeeld een Amigo Bravo outdoordeken, dan zitten er aan deze deken bevestigingsringen om een liner aan vast te maken. Door het gebruik van deze combinatie is er geen risico dat de dekens gaan schuiven. Tussen deze combinaties kun je zelf de gewenste diktes kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een 100 gram Amigo Bravo deken en deze combineren met een 200 gram liner, om zo een dikke outdoordeken tijdens de winter te creëren.
De Bucas staldeken Select Quilt met stay dry voering kan gecombineerd worden met bijna alle turnout dekens van Bucas, behalve met de Freedom Turnout deken. Ook voor de Bucas staldeken Select Quilt geldt weer dat je zelf kunt spelen met de diktes.
De onderdekens van Epplejeck zijn universeel. Op deze onderdekens zitten geen bevestigingen voor een goede ligging van de twee dekens. De kans op schuiven is hierdoor groter. Hierbij is het belangrijk dat je de juiste maat neemt, zodat de kans op schuiven minimaal is. Doordat de Epplejeck onderdekens universeel zijn, kun je deze onder iedere gewenste deken leggen.

Onderdeken voor je paard kopen?

Een Bucas onderdeken of onderdeken van Horseware liner kopen? Online shoppen bij Epplejeck is makkelijk en zo gepiept. Je paardendeken eerst passen en daarna betalen? Kies tijdens het bestelproces voor Afterpay en betaal de bestelling nadat je de deken in ontvangst hebt genomen. Het online aanbod is tevens aanwezig in al onze filialen. Kom langs en bekijk onder het genot van een kopje koffie de verschillende mogelijkheden.

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!