Peesbeschermers

120 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren
  • van 4

Peesbeschermers en kogelbeschermers voor paarden

Als ruiter wil je natuurlijk de benen van je paard goed beschermen. Hiervoor biedt Epplejeck een ruime keuze aan peesbeschermers en kogelbeschermers van verschillende merken zoals BR, HV Polo en QHP. Ook aan leuke kleuren, hippe printjes en classy details geen gebrek. Stel je eigen set samen of shop een complete peesbeschermersset. Ben je op zoek naar nieuwe peesjes voor een shetlander? Epplejeck heeft peesbeschermers in maat shetland, pony en paard. Of je nu peesbeschermers in maat full of cob maat zoekt, wij hebben ze allemaal.

Zijn peesbeschermers nodig?

Het kan voorkomen dat je paard tijdens training met zijn achterbenen zijn voorbenen aantikt. Ook kan je paard met zijn benen tegen elkaar strijken. Doordat de pezen van je paard erg kwetsbaar zijn en deze bij de benen erg dicht op de huid liggen, is bescherming tijdens training aan te raden. Pees- en kogelbeschermers hebben namelijk een harde buitenschaal en zijn gevoerd met schokdempend neopreen. Zo vangt de neoprene voering in de peesbeschermers de schokken van het tikken tegen de voorbenen goed op en kunnen de benen van je paard niet beschadigd raken dankzij strijken. De harde schaal van de peesbeschermers biedt hiervoor een goede bescherming.
Weet je niet of je paard met zijn benen strijkt of zichzelf regelmatig aantikt? Je kunt dit controleren door na het rijden met peesbeschermers deze eens goed te bekijken. Zie je beschadigingen of krassen op de peesbeschermers? Dan hebben de beenbeschermers goed zijn werk gedaan en heeft je paard hier dus baat bij.
 
De meest populaire peesbeschermersset uit ons assortiment zijn de BR peesbeschermers Event. Deze peesbeschermers van BR zijn namelijk leverbaar in maar liefst 11 hippe kleuren. Er zijn ook bijpassende kogelbeschermers BR Event aanwezig in ons assortiment. Beide BR beschermers hebben een sterke buitenzijde van kunststof en een binnenzijde van schokdempend neopreen. Nóg leuker is dat deze beenbeschermers perfect passsen bij de kleuren van het BR Event zadeldek en oornetje
.

Zijn kogelbeschermers nodig?

Kogelbeschermers worden ook wel strijklappen genoemd. Strijklappen doe je om de achterbenen van je paard en zijn geschikt voor paarden die met hun achterbenen tegen elkaar strijken tijdens het rijden. Beschadigingen aan het been door middel van strijken zullen worden voorkomen door de harde buitenschaal van de strijklappen.
Er zijn twee verschillende soorten kogelbeschermers. Er zijn kogelbeschermers met een harde schaal rondom de kogel. Beide kanten van de kogel zijn dan beschermd. Dit is aan te raden bij disciplines zoals springen en cross. Daarbij kunnen deze kogelbeschermers niet gaan schuiven en dus zijn functie verliezen. Wanneer je paard dus erg met zijn achterbenen strijkt en de kans groter is op schuiven, is dit model een echte aanrader. Andere beenbeschermers hebben alleen een anatomisch gevormde schaal aan de binnenzijde. Deze beschermt dus alleen de binnenzijde van de kogel tegen strijken.

Welke peesbeschermers moet ik hebben?

Bij het gebruik van peesbeschermers en kogelbeschermers dien je op een aantal dingen te letten. Zorg er ten eerste voor dat je de juiste maat aanschaft. Wanneer een peesbeschermer te groot is, dan is deze te hoog voor het been. Dit belemmert je paard tijdens het lopen in zijn kniegebruik. Ook is het belangrijk dat je de beschermers niet te strak vastmaakt. Op deze manier wordt de bloedcirculatie verminderd. Minder strakke peesbeschermers zorgen niet alleen voor een betere bloedcirculatie, ze zorgen er daarnaast voor dat je peesbeschermers goed ademend zijn en oververhitting van de pezen wordt voorkomen. Wanneer de pezen te lang te warm zijn, kunnen deze beschadigd raken en een blessure veroorzaken.
Denk er uiteraard wel om dat je de beenbeschermers niet te los hebt. Deze kunnen gaan schuren en schuiven en verliezen ze niet alleen de functie van beschermen maar ze zullen je paard ook irriteren. Wanneer je paard snel zweet of zware arbeid moet verrichten, kun je kiezen voor peesbeschermers met een geperforeerde, neoprene voering en een ademende buitenschaal. Hierdoor kan er voldoende luchtcirculatie plaatsvinden en zullen de pezen niet te warm worden. Een voorbeeld van deze variant in peesbeschermers zijn de Eskadron Flexisoft air. Wanneer je een actieve spring of cross ruiter bent, dan kun je het beste voor de maximale bescherming gaan. De peesbeschermers Lemieux Teknique bijvoorbeeld. Deze bieden volledige bescherming. In de binnenvoering is freeform gel verwerkt voor een goede schokabsorptie en sluit daardoor perfect aan om het been. De schaal is gemaakt van hoge kwaliteit PU voor een optimale bescherming en heeft een uitstekende luchtcirculatie om oververhitting van de pezen tegen te gaan.

Wil je meer weten over de pezen van je paard of over peesblessures? Klik hier voor onze blogover peesblessures.

Peesbeschermers kopen

Wil jij nieuwe peesbeschermers voor je paard kopen? Shop peesbeschermers en kogelbeschermers voor je paard eenvoudig en snel bij Epplejeck. Wil je graag eerst passen en daarna betalen? Kies dan tijdens het bestelproces voor AfterPay en je betaald je bestelling pas nadat je deze hebt ontvangen. Daarbij wordt je bestelling gratis verzonden vanaf 49,- (Nederland) of 99,- (België). Wil je liever eerst kijken in de winkel en daarna kopen? Kom dan langs in één van onze filialen.
Wensenlijst Categorieën

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!