Hackamore

1 Artikel
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Hackamore

Een hackamore is een hoofdstel zonder bit, maar het paard ervaart wel dezelfde druk als je met bit rijdt. De hackamore geeft namelijk druk op de neus, kin en achter de oren van het paard. Dit wordt vaak gebruikt bij paarden met mondproblemen door scherpe haken of doppen op de kiezen. Hierdoor kan je namelijk trainen zonder dat een bit de mond van je paard irriteert.

Soorten Hackamore

In het assortiment vind je bijvoorbeeld een Hackamore bit van het merk Shires. Door de scharen is er een hefboomwerking gecreëerd. Hoe korter de scharen hoe minder scherp de hefboomwerking. Hoe langer de scharen hoe scheper de hefboomwerking is.

Een hackamore is minder geschikt voor paarden die gevoelig zijn voor druk op het hoofd. Bij een gevoelig paard kan het helpen om een bontje onder de neusriem te hebben. Hierdoor is de hefboomwerking iets minder scherp.

Hackamore online bestellen

Hackamore bit bestellen bij Epplejeck? Dat kan 24/7, zo vanuit je luie stoel. Bestellen via onze webshop is zo gepiept en altijd voordelig. Bestel gratis vanaf 49,- binnen Nederland én België. Betalen kan achteraf binnen 30 dagen. Ben jij meer het eerst vergelijken, voelen, passen en dan kopen type? Kom dan langs in één van onze filialen.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!