Pezen & gewrichten

49 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren
  • van 2

Pezen en gewrichten

De benen van je paard zijn erg kwetsbaar en een goede ondersteuning is daarom belangrijk. Na iedere training hebben de pezen, spieren en gewrichten van je paard herstel nodig. Bij Epplejeck vind je verschillende supplementen van topmerken zoals Puur, Pavo en NAF die ondersteunen bij dit herstel.

MSM zwavel

Veel supplementen voor spieren en pezen bevatten MSM en/of zwavel. MSM ondersteunt de spierstofwisseling en houdt de aanhechtingen van pezen en banden gezond. Zwavel zorgt voor goede elasticiteit van het bindweefsel en de aanmaak van nieuwe cellen. MSM Zwavel ondersteunt paarden die herstellen van een (pees)blessure en is geschikt voor sportpaarden.

Glucosamine

Glucosamine wordt door het paardenlichaam zelf aangemaakt en is een belangrijke grondstof voor kraakbeen en bindweefsel. Daarnaast bevat glucosamine veel voedingsstoffen die een goede conditie van de gewrichten ondersteunen. Sportpaarden, oudere paarden, enters/twenters of paarden met gewrichtsproblemen hebben belang bij extra glucosamine.

Duivelsklauw

Duivelsklauw is een kruid die voornamelijk geschikt is ter ondersteuning van de gewrichten. Het geeft verlichting en werkt ontstekingsremmend. Duivelsklauw is erg geschikt voor oudere paarden en paarden met gewrichtsaandoeningen. Let op: gebruik geen duivelsklauw bij drachtige merries en voor of tijdens wedstrijden. 

Koeling van de pezen en banden

Het koelen van de pezen van je paard of pony is van belang na een intensieve training of tijdens een peesblessure. Cooling gel verkoelt, ontspant en ondersteunt de doorbloeding, zodat de beschadiging van de pezen wordt voorkomen. De meeste cooling gels masseer je in op de huid om vervolgens een dikkere laag aan te brengen. Je kunt cooling gel ook gebruiken op de borst en de plaats waar het zadel heeft gelegen.

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!