Wensenlijst Categorieën

Pezen & gewrichten

33 Artikelen

Pezen & gewrichten

Gezonde en sterke pezen en gewrichten zijn net zo belangrijk als gezonde en soepele spieren. Soms kan je paard of pony hier wel wat ondersteuning bij gebruiken, bijvoorbeeld na een blessure. Bij Epplejeck vind je verschillende supplementen van topmerken zoals Puur, Pavo en NAF. Ook cooling gels van merken zoals Sectolin en Leovet ondersteunen de pezen en banden van je paard of pony.

Welke supplementen ondersteunen de pezen, botten en gewrichten van mijn paard of pony?

Bij Epplejeck vind je verschillende supplementen die de pezen en gewrichten ondersteunen. Dit zijn de belangrijkste ingrediënten van deze supplementen:

MSM zwavel
Veel supplementen voor spieren en pezen bevatten MSM en/of zwavel. MSM ondersteund de spierstofwisseling en houdt de aanhechtingen van pezen en banden gezond. Zwavel zorgt voor goede elasticiteit van het bindweefsel en de aanmaak van nieuwe cellen. MSM Zwavel ondersteunt paarden en pony’s die herstellen van een (pees)blessure en is geschikt voor sportpaarden.

Glucosamine
Glucosamine wordt door het paardenlichaam zelf aangemaakt en is een belangrijke grondstof voor kraakbeen en bindweefsel. Daarnaast bevat glucosamine veel voedingsstoffen die een goede conditie van de gewrichten ondersteunen. Sportpaarden, oudere paarden, enters/twenters of paarden en pony’s met gewrichtsproblemen hebben belang bij extra glucosamine.

Duivelsklauw
Duivelsklauw is een kruid die voornamelijk geschikt is ter ondersteuning van de gewrichten. Het geeft verlichting en werkt ontstekingsremmend. Duivelsklauw is erg geschikt voor oudere paarden en paarden met gewrichtsaandoeningen. Let op: gebruik geen duivelsklauw bij drachtige merries en voor of tijdens wedstrijden. 

Koeling van de pezen en banden

Het koelen van de pezen van je paard of pony is van belang na een intensieve training of tijdens een peesblessure. Cooling gel verkoelt, ontspant en ondersteunt de doorbloeding, zodat de beschadiging van de pezen wordt voorkomen. De meeste cooling gels masseer je in op de huid om vervolgens een dikkere laag aan te brengen. Je kunt cooling gel ook gebruiken op de borst en de plaats waar het zadel heeft gelegen.