Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merk

Kleur

Type

Prijzen

×

Wassen

45 Artikelen

Wassen

Epplejeck heeft een uitgebreid assortiment aan artikelen die je nodig hebt tijdens het wassen van je paard of pony. Zo vind je verschillende shampoos van bekende merken zoals Cowboy Magic, NAF en Sectolin. Ook voor een leuke spons of zweetmes ben je bij Epplejeck aan het juiste adres!

Waarom was je een paard of pony?

Om je paard of pony keurig schoon te krijgen voor bijvoorbeeld een keuring of wedstrijd, is wassen een goede oplossing. Paarden of pony’s met witte benen, manen en/of staart zullen sneller vies worden. En dan nog niet gesproken over schimmels of helemaal witte paarden of pony’s…

Waar moet ik opletten tijdens het wassen?

Als eerste is het belangrijk dat je veiligheid voorop stelt. Voordat je gaat wassen zorg je ervoor dat je paard of pony in een veilige omgeving staat. Het is ook belangrijk dat de vloer een profiel heeft, zodat je paard of pony niet kan uitglijden als de ondergrond nat wordt. Bange paarden zullen nog wel eens weg proberen te lopen en kunnen zich daarbij blesseren. In dat soort gevallen is het soms fijn als er iemand bij je is die het paard kan kalmeren. Maak van het wassen een positieve ervaring en zorg dat je alle tijd neemt.
Je kan je paard of pony rustig laten wennen aan de waterstraal door bij de benen te beginnen en op deze manier rustig omhoog te werken. Veel paarden en pony’s vinden het niet fijn om afgespoeld te worden op hun hoofd. Dit kun je het best oplossen door het hoofd met een vochtige spons schoon te maken. Voor je paard of pony is het ook niet fijn om gewassen te worden met ijskoud water. Gebruik daarom bij voorkeur lauw water.
Als je begint met je paard inzepen, kun je het beste een spons of special shampoo borstel gebruiken. Probeer niet te veel shampoo te gebruiken. De staart en manen zal je misschien meerdere keren moeten inzepen, omdat hier veel vuil in verzamelt en het er iets moeilijk uitgaat. Zorg dat je alle shampoo goed uitspoelt om huidirritatie te voorkomen! Als laatste gebruik je een zweetmes om al het water uit je paard of pony te trekken.

Een grote misvatting over wassen op koudere dagen is dat je paard of pony ziek wordt. Dit is niet het geval. Wel kan je paard het koud krijgen. Zorg daarom dat hij / zij uit de wind staat. Stap na de wasbeurt je paard droog en leg hem een zweetdeken op.

Welke shampoo?

Het is soms lastig om te bepalen welke shampoo je kiest. Als je je paard regelmatig wast, is het belangrijk dat je kiest voor een milde shampoo die de natuurlijke bescherming van de huid niet tot nauwelijks aantast. Een voorbeeld van een milde shampoo Epplejeck Blue Shampoo.

Heb jij een schimmel? Of een paard of pony met hoge witte benen, witte manen en/of witte staart? Dan is Leovet Milton Shampoo of Cowboy Magic Yellowout Shampoo een goede keuze. 

Speciaal voor een zwarte vacht vind je in ons assortiment Epplejeck Black Horse Shampoo. Deze shampoo is speciaal ontwikkeld voor zwarte paarden en zorgt voor een diepere, zwarte kleur. 

Als je paard of pony last heeft van een droge of gevoelige huid of last heeft van eczeem kun je kiezen voor Grand National Tea Tree Shampoo, Klambu Horsecare Mild Shampoo of Epplejeck Derma Shampoo

 Als je paard last heeft van open wondjes of jeuk en irritatie door schimmels en infecties, is Betadine Shampoo geschikt. Betadine Shampoo heeft een ontsmettende werking. 

Kan je paard of pony wel wat extra glans gebruiken? Dan kun je kiezen voor Epplejeck Glansshampoo

Niet zoveel tijd om te wassen? Dan vind je Equilux Snelreiniger of Cowboy Magic Greenspot Remover!

Alle andere shampoos vind je hier.