Birth Alarm

3 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren
  • Birth Alarm
  • Meerdere filters mogelijk

Birth Alarm voor paarden

Heb je een drachtige merrie op stal? Met het Birth Alarm voor je paard weet je precies wanneer het veulen geboren wordt. De geboortemelder heeft onbeperkt bereik en werkt met een GSM systeem dat geprogrammeerd kan worden op meerdere telefoonnummers, zowel op mobiele als op vaste telefoons. Het systeem is waterdicht en geschikt voor gebruik i.c.m. een halster of een singel.

Tijdens de weeën gaat een merrie volledig op haar flanken liggen. Dat is een typische houding voor het bevallingsproces. In die zijdelingse houding kan ze de weeën namelijk beter opvangen. Het Birth Alarm registreert het moment waarop het paard in deze typische bevallingshouding gaat liggen en geeft na 7,6 seconden alarm. Dan is het namelijk vrijwel zeker dat het om een wee gaat. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat een wee minstens 7 seconden duurt. 

Type birth alarms

De Birth Alarm Lite is een instapmodel. De Birth Alarm Premium heeft twee verschillende instellingen en kan op 4 (mobiele) nummers geprogrammeerd worden. De eerste instelling is de standaard situatie waarbij de zijdelingse houding eenmalig voorkomt. De tweede instelling is voor een kleine groep merries (ongeveer 15%) die slapen in dezelfde houding die ze tijdens de weeën aannemen.

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

  • Birth Alarm
  • Meerdere filters mogelijk

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!