Hoefgereedschap

21 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Gereedschap voor hoefonderhoud

Goed hoefonderhoud is belangrijk en daar kan Epplejeck je bij helpen. Heeft je paard een scheurtje of een afgebrokkelde hoef? Vijl deze zelf een beetje bij om te voorkomen dat de hoef verder afbrokkelt of inscheurt. Het is wel uiterst belangrijk dat je, wanneer je geen afgeronde cursus tot hoefsmid hebt, je de volledige bekapping van de hoeven niet volledig zelf doet. Daarom vind je bij Epplejeck hoefgereedschap voor kleine onderhoudsaanpassingen.   

Kleine correcties voor hoeven

Wanneer je paard een scheurtje of afgebrokkelde hoef heeft, kun je deze met de F.R.A. hoefrasp zelf corrigeren. Met de F.R.A. Hoefrasp kun je de hoef zelf lichtjes bijwerken. Dit product dient als aanvulling op een regelmatig hoefsmidbezoek. Het vervangt niet het bekappen zelf. Voor het beste resultaat kun je de grove F.R.A. hoefrasp als eerst gebruiken en afwerken met de fijne rasp.
Je vind daarnaast in ons assortiment zowel fijne hoefraspen en grove hoefraspen, een hoefrennet, een nijptang, hoefmessen en producten voor hoefijzers.

Kalkoenen

Kalkoenen zijn bedoeld voor paarden die op hoefijzers staan. Tijdens de zomermaanden bestaat er het risico dat je paard uitglijdt op het gras tijdens concoursen. Om dit te voorkomen, draai je kalkoenen in de hoefijzers van je paard zodat je paard of pony grip heeft in het gras. In ons assortiment vind verschillende kalkoenen, geschikt voor verschillende doeleinden en bodems. Start jij net met het gebruiken van kalkoenen? Dan is de 37-delige Kalkoenenset een zeker een aanrader. In deze set vind je kalkoenen van verschillende groottes, kalkoenstopjes, een kalkoentap en kalkoengatreiniger. Je hebt dus in één klap alle benodigdheden bij elkaar.

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!