Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merken

Maten

Kleuren

Type

Collectie

Prijzen

×

Pees- & kogelbeschermers

41 Artikelen

Pees- & Kogelbeschermers 

Als ruiter wil je natuurlijk de pezen van je paard of pony goed beschermen. Hiervoor biedt Epplejeck een ruime keuze aan pees- en kogelbeschermers van verschillende merken zoals BR, HV Polo en QHP. Ook aan leuke kleurtjes, hippe print en mooi chique details geen gebrek. Kortom, hip én functioneel. Stel je eigen set samen of shop een complete peesbeschermerset. In ons assortiment vind je peesbeschermers en kogelbeschermers van maat shetlander tot paard. 

Wat is de functie van pees- en kogelbeschermers?

De pezen van je paard of pony zijn erg kwetsbaar. Het kan tijdens de training voorkomen dat je paard of pony met zijn achterbenen de voorbenen aantikt of met de achterbenen tegen elkaar strijkt. Pees- en kogelbeschermers zijn gemaakt van een harde buitenstof en aan de binnen kant schok dempend neopreen.
Peesbeschermers zijn ontworpen om de achterkant van de voorbenen te beschermen tegen het aantikken door de achterbenen. Vooral tijdens het springen loop je hier een grotere kans op dan tijdens dressuur. Kogelbeschermers, ook wel strijklappen genoemd, zijn ideaal bij paarden of pony’s die met hun achterbenen tegen elkaar strijken tijdens het rijden. Beschadigingen aan het been door middel van strijken zullen worden voorkomen door de harde buitenschaal van de kogelbeschermers. 

Heeft mijn paard of pony pees- en kogelbeschermers nodig?

Of en welke peesbeschermers jou paard of pony nodig heeft, hangt af van de training. Bij springen of cross loop je een hoger risico dat je paard met zijn achterbenen de voorbenen aantikt dan bij dressuur. Maar natuurlijk kun je gewoon pees- en kogelbeschermers dragen tijdens dressuur of een buitenrit. Wanneer je tijdens het rijden ontdekt dat je paard of pony met zijn achterbenen langs elkaar strijkt, zijn kogelbeschermers een must om beschadigingen te voorkomen. Omdat je dit niet kunt horen, kun je altijd een tijdje kogelbeschermers gebruiken. Je ziet dan aan de beschadigingen op de kogelbeschermer of je paard strijkt. 

Waar moet ik op letten bij het gebruik van pees- en kogelbeschermers?

Bij het gebruik van pees- en kogelbeschermers moet je op een aantal dingen letten. Zorg ervoor dat je de juiste maat aanschaft. Als een peesbeschermer te groot is, dan is hij automatisch ook te hoog voor het been. Dit belemmert je paard of pony tijdens het rijden. Ook is het belangrijk (en dit heeft weer een beetje te maken met de juiste maat) dat je de pees- en kogelbeschermers niet te strak doet. Op deze manier wordt de bloedsomloop belemmerd en zorgt het alleen maar voor problemen. Zorg er ook voor dat je pees- en kogelbeschermers goed ademend zijn om oververhitting van de pezen te voorkomen. Mocht het toch warm worden onder de beschermers, raden wij aan om pees- en kogelbeschermers tijdens het uitstappen af te doen, zodat de pezen van je paard of pony niet te snel afkoelen.
Let op: pees- en kogelbeschermers beschermen je paard of pony niet tegen overbelasting en ondersteunen de benen ook niet.