Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merk

Maat

Kleur

Materialen

Type

Soort

Vulling

Prijzen

×

Staldekens

16 Artikelen

Wat is het nut van een staldeken?

In ons assortiment vind je verschillende staldekens van merken zoals Bucas, Horseware en Harry’s Horse. De vulling van deze staldekens zijn 100, 150, 200, 300 en 500 gram. Zoals de naam eigenlijk al aangeeft is een staldeken ontworpen voor op stal, ze zijn goed ademend en licht van gewicht. Staldekens kunnen gebruikt worden bij paarden die geschoren zijn. Geschoren paarden kunnen zichzelf minder goed warm houden en hebben daarom baat bij een staldeken om te wennen aan deze verandering. Wanneer hij naar buiten gaat, kun je deze staldeken wisselen voor een (warmere) outdoordeken zodat hij regen en wind beter kan doorstaan.
Dit maakt een staldeken niet alleen geschikt voor paarden die geschoren zijn. Ook paarden die overdag buiten en 's nachts binnen staan hebben hier een voordeel aan. Omdat een outdoordeken minder ademend is, biedt het het wisselen naar een staldeken meer comfort bij je paard. Een staldeken is niet geschikt voor buiten omdat deze niet waterdicht is en veel erg luchtdoorlatend is. Een staldeken biedt buiten dus veel minder bescherming dan een outdoordeken.

Staldeken combineren met waterdichte deken?

Wil je een staldeken onder een waterdichte deken leggen? Dat is mogelijk maar niet altijd ideaal. De buitenlaag van de staldeken in combinatie met de binnenvoering van de waterdichte deken kunnen over elkaar heen glijden en dus scheef gaan trekken. Omdat er verder geen bevestigingspunten zijn om de dekens aan elkaar vast te maken, is de kans dat dit gebeurt groot. Wil je een staldeken en outdoordeken met elkaar combineren? Dan raden wij aan gebruik te maken van een onderdeken en outdoordeken combinatie. Doorgaans is de binnen en buiten voering hierop aangepast en zijn er eventueel bevestigingsringen om beide dekens goed aan elkaar vast te maken.

Staldeken voor je paard kopen?

Ben jij op zoek naar een staldeken voor je paard? Bestel jouw staldeken van merken zoals Bucas, Horseware en Epplejeck gemakkelijk en eenvoudig online bij Epplejeck. Bij Epplejeck kun je eerst passen en daarna betalen. Kies tijdens het bestelproces voor de optie AfterPay. Je online bestelling wordt vanaf 49,- gratis en supersnel verzonden.