Equestic

1 Artikel
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren
 • Equestic
 • Meerdere filters mogelijk

Equestic

De Equestic SaddleClip is een zeer gebruiksvriendelijke elektronische sensor die alle trainingen met je paard meet en analyseert. De speciale app op je telefoon vertelt je waar je bent veranderd, wat aandacht nodig heeft en waarschuwt je vroegtijdig voor mogelijke blessures.

Het beste voor je paard

Vaak voel je onregelmatigheden pas wanneer het te laat is. De SaddleClip kan de kleinste veranderingen meten en analyseren. Zo kun je je gevoel controleren en verder ontwikkelen en ben je er vroeg bij als er iets mis lijkt te zijn.
Meet en analyseer precies wat je traint. Deel dit met bijvoorbeeld trainer, dierenarts en eigenaar. Bepaal als team het beste trainingsregime voor optimale prestaties en maximaal paardenwelzijn. De Equestic SaddleClip is eenvoudig aan het zadel te bevestigen en er kan zonder enige hinder voor ruiter of paard mee worden gereden.

Symmetrie Analyses

De Equestic SaddleClip meet de symmetrie van je paard in draf op drie verschillende manieren:
 1. Taktverschil tussen de twee diagonalen.
 2. Het verschil in afdruk tussen de twee diagonalen.
 3. Het verschil in landing tussen de twee diagonalen.
Dit geeft nog veel meer inzicht in de symmetrie en biedt nog meer mogelijkheden om bewust en effectief je paard te trainen. De scheefheden van het paard zijn nu letterlijk meetbaar!
Het waarschuwt je als een diagonaal zwakker wordt of als je paard zijn gewicht op één kant gooit. Beide zijn aanwijzingen voor potentiële blessures of overbelasting. De SaddleClip meet de kleinste veranderingen, lang voordat we ze kunnen voelen.

Waarom is symmetrie zo belangrijk?

De symmetrie is een goede graadmeter voor hoe het gesteld is met de rechtgerichtheid en welzijn (fysieke toestand) van het paard en heeft grote invloed op de kwaliteit van de gangen en de oefeningen. Meer symmetrie betekent:
 • Betere takt.
 • Gezonder bewegen.
 • Betere prestaties in alle disciplines.
 • Gemakkelijker alle oefeningen kunnen rijden.
 • Meer afdruk en dus een groter zweefmoment.
 • Dat het paard beter in staat is de ruiter te dragen en de ruiter kan daardoor makkelijker en mooier zitten.
 • Minder rijkunstige problemen.
 • Het paard staat beter aan de hulpen en kan deze beter verwerken.
 • Minder stress en minder kans op blessures bij het paard.
Als de symmetrie zonder enige reden begint te veranderen, is dat meestal een indicator dat er iets aan de hand is. In het getoonde voorbeeld ontwikkelde het paard een hoefzweer. De SaddleClip heeft dat gemeten voordat de rijder het voelde. Zelfs met een verschil van 10% zag het paard er nog steeds goed uit.

Prestatie

Of je nu een professional bent of een amateur, er is altijd ruimte voor verbetering. De SaddleClip laat zien hoe symmetrisch je paard is, hoe constant je ritme is en hoeveel afdruk je paard heeft. Je ziet onmiddellijk of je training daadwerkelijk resultaten oplevert. Zelfs het kleinste beetje. Met de SaddleClip kunt je precies zien waar er de meeste ruimte voor verbetering is.
Teamwork
Paardrijden is teamwork. Niet alleen met je paard, maar ook met je trainer, fysio, dierenarts of hoefsmid vorm je een team. Met de Equestic SaddleClip heeft iedereen dezelfde objectieve informatie en analyses. Nu kun je echt als een team samenwerken, voor de optimale training van je paard.

Happy Athlete

Je paard zal dankbaar zijn dat je de trainingsintensiteit bewaakt en beheert. De symmetrie-indicatoren vertellen je of je paard gezond is. De metingen in gang en looprichting zorgen ervoor dat je de training gebalanceerd doet. Zo kun je ervoor zorgen dat je paard de Happy Athlete is die we allemaal willen! Perform with Care met de Equestic SaddleClip.

Bestellen

Ben je benieuwd geworden naar de Equestic SaddleClip? Bestellen via onze webshop is zo gepiept en altijd voordelig. Je bestelling wordt gratis geleverd vanaf €49,- in Nederland én België. Betalen kan achteraf binnen 14 dagen. 

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

 • Equestic
 • Meerdere filters mogelijk

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!