Ruiterfitheid

8 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Ruiterfitheid

Ruiterfitheid is tegenwoordig niet meer uit de ruitersport weg te denken. Door aan je eigen fitheid en conditie te werken, kun je samen met je paard beter presteren. Je paard is immers ook een topatleet!

Met de ruiterfitheid artikelen van Epplejeck werk je op een leuke manier aan je balans, evenwicht, conditie, buik-en rugspieren. Oefeningen met de fitnessbal bijvoorbeeld is leuk en effectief. Tijdens de oefeningen op de instabiele bal moet je lichaam extra hard werken om de oefening goed uit te voeren en tegelijkertijd in balans te blijven. Door oefeningen op de fitnessbal te doen, leer je beter met je evenwicht om te gaan. Wanneer je stabiel en in balans op de bal kunt zitten zal je ook stiller op je paard kunnen zitten. 
De balanskussen is multifunctioneel en verbetert het evenwicht, coördinatiegevoel, kracht en bloedsomloop. Het balanskussen kan gebruikt worden om op te staan of om op te zitten. De speciaal gevormde noppen in twee verschillende maten geven de gebruiker extra stimulans voor meer spieractiviteit. De noppen dienen tevens ter massage voor je zitvlak, voet of rug.

Touwtjespringen is een perfecte sport om gewicht te verliezen en je uithoudingsvermogen te verbeteren. Daarnaast is het ook goed voor je hart en bloedvaten en de spieropbouw van je armen, kuiten en buikspieren. Met touwtjespringen kun je in dezelfde tijd meer calorieën verbranden dan met hardlopen.
Voor een extra goed workout gebruik je de dumbells. Met de dumbells pak je vrijwel alle spieren apart aan. Dit betekent dat de sterkere spieren de zwakkere niet kunnen compenseren. Dumbells kunnen gebruikt worden bij verschillende ruiteroefeningen.

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!