Terug naar overzicht

Heb jij rugklachten tijdens of na het rijden?

woensdag, 14 december 2016

Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat 23,8% van alle ruiters rugpijn heeft tijdens het rijden en maar liefst 55,2% na het rijden? Er zijn verschillende redenen voor rugklachten. Wanneer je tijdens het rijden pijn hebt, kan dit afkomstig zijn van de toegenomen druk op je wervels, bijvoorbeeld wanneer je verschillende gangen rijdt of een verkeerde houding hebt. Heb jij wel eens rugklachten tijdens of na het rijden?

De wervelkolom speelt een belangrijke rol in de interactie tussen paard en ruiter. Alleen al zitten op je paard, laat staan rijden in verschillende gangen, legt druk op de hele wervelkolom en spieren. Het vereist een constant en dynamisch gebruik van je lichaam om te reageren op de bewegingen van het paard. Daarbij zit je tijdens het rijden op je zitbeenknobbels, welke zeer gevoelig zijn voor druk en pijn. Bekijk hieronder de video waarin de beweging van de wervelkolom tijdens het rijden goed te zien is.


Derriere Equestrian heeft wetenschap, innovatie en stijl samengebracht en zo het perfecte ondergoed voor ruiters ontworpen. Je kunt nu kiezen voor dit ondergoed mét of zonder de unieke padding.

De Derriere Equestrian padding is gemaakt van anatomisch gevormd micro-fiber materiaal wat zeer elastisch is en daardoor veel comfort biedt. Op de zones van de zitbeenknobbels is speciaal high density foam gebruikt. Deze foam vangt schokken vanuit de wervels op, die ontstaan tijdens het rijden en het verlicht de druk op de zitbeenknobbels. De padding uit de Equestrian slip bestaat uit een vooruitstrevende stof met een twee laagse structuur.
De kanalen van de bovenste laag zorgen ervoor dat het vocht opgenomen en afgevoerd wordt naar de tweede laag. De tweede laag vangt het vocht op en verdrijft dit. Hierdoor heeft de padding een maximale vochtabsorbtie, een super snelle droging en een ademende werking.
De bovenste laag is tevens gemaakt van superzacht materiaal wat schuurplekken voorkomt. De verschillende lagen worden gehecht door middel van warmte met een speciale lijmlaag waardoor er geen stiksels aan te pas komen.

De Derriere Equestrian slip is naadloos en daardoor onzichtbaar onder rijbroeken. Het beschermt de gevoelige huid en garandeert dat je geen schuurplekken of irritaties krijgt omdat er geen naden in de slip zitten. Daarbij heeft de stof van de slip vocht afvoerende, ademende en antibacteriële eigenschappen. Het biedt ondersteuning, comfort, kwaliteit en creëert veel bewegingsvrijheid. Het is gemaakt van luxe, Italiaanse stretch materiaal wat zich perfect naar je lichaam vormt en veel bewegingsvrijheid creëert. De slip biedt ondersteuning, comfort en heeft een subtiel shapend effect. Tot slot is de slip zeer duurzaam doordat deze slijtvast is.
Derriere Equestrian verzekert bescherming van de wervelkolom en zitbeenknobbels en biedt luxe en comfort voor de ruiter. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de collectie hier
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!