Terug naar overzicht

Gastblog F.R.A.®: Loswerktouwen

dinsdag, 23 mei 2017

Freedom Riding Articles, oftewel F.R.A.® neemt ons mee in hun wereld van respect, vertrouwen, luisteren en kijken. Deze principes liggen aan de onvoorwaardelijke basis van elke vorm van omgang met je paard. Deze week gaat de blog het over het loswerktouw F.R.A.® Jarn

F.R.A.® heeft een uniek assortiment loswerktouwen, de F.R.A.® jarn. Epplejeck heeft vier verschillende loswerktouwen in ons assortiment. Van origine wordt een loswerktouw gebruikt ter versterking van je eigen lichaamstaal naar je paard toe. Het loswerktouw vormt een verlengstuk van je arm, zodat je met bepaalde oefeningen je paard/pony meer bewust kunt maken van zijn lichaam. Door dit bewust maken en het loswerken met het loswerktouw krijgen wij controle over het lichaam en de snelheid van het paard, welke zich onafhankelijk kan blijven bewegen. Het werken met een loswerktouw versterkt jouw bewuste en onbewuste lichaamstaal, wat de communicatie met je paard ten goede komt. De Engelse benaming voor een loswerktouw is leadrope. Ze zijn multi-inzetbaar en een echte musthave voor Natural Horsemanship, Freestyle en Parelli. Deze manier van werken wordt steeds populairder, ook onder de jongere doelgroep. Het bewust bezig zijn met je paard is natuurlijk altijd belangrijk en de artikelen van F.R.A. kunnen jou hierbij helpen!

Je kunt het loswerktouw voor talloze doeleinden gebruiken, zoals grondwerk en trailerladen. Super handig dus om op stal te hebben! Als basis wordt een 12 mm of 14 mm dik wit/rode polycotton lijn gebruikt met een volledige kern van polyester. Dit loswerktouw heeft een lengte van 6,8 meter.

Daarnaast is er de leadrope F.R.A. Jarn Standaard 12 mm. Dit is een soepele en zachte uitvoering en verkrijgbaar in de lengte 3 meter of 4,2 meter. De leadrope F.R.A. Jarn Standaard 14 mm is 2 mm dikker en iets stugger om mee te werken en verkrijgbaar in de lengte 4,2 meter. Alle loswerktouwen liggen prettig in de hand en zijn bestand tegen weersinvloeden. De touwen zijn voorzien van een clip en een slagkoordje.

Naast bovenstaande varianten heeft Epplejeck ook een luxere versie in het assortiment met leer. Dit luxe loswerktouw is 4,2 meter lang en 14 mm breed.Auteur: Wilde Äcker vof, Jan Edixhoven
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!