Terug naar overzicht

Testpanel: PUUR Oestro

dinsdag, 08 mei 2018

Een tijdje geleden plaatsten wij een oproep waarin wij vier enthousiaste testpanelleden zochten voor het product PUUR Oestro van NML Health.

Uit alle reacties op onze oproep hebben wij verschillende merries (en een ruin) geselecteerd die 6 weken lang het product PUUR Oestromochten testen. PUUR Oestro zijn druppels ter bevordering van een normale cyclus bij merries. Perfect voor merries die tijdens de hengstigheid moeilijk te hanteren zijn, maar ook geschikt voor ruinen en hengsten die problemen hebben met hun libido.Puur Oestro voor een betere balans in de geslachtshormonen van jouw merrie, ruin of hengst! 

Lees hieronder de verhalen van Jessica, Mariska, Monique en Melanie.

Mariska was samen met haar Haflingerruin Whistler één van de testpanelleden:

‘Mijn naam is Mariska Provo en ik heb een Haflingerruin van bijna 8 jaar, genaamd Whistler. Ik had mijzelf opgegeven voor de trial, omdat ik benieuwd was naar de resultaten bij een ruin.
Hij reageert altijd heel heftig op merries in zijn buurt. Als ik aan het rijden ben en er komt een merrie langs, dan begint hij te brommen. Ook merk ik dat hij er niet tegen kan als hij ergens alleen achter moet blijven, hij begint dan te roepen en wordt drukker. Ook als er andere paarden bij komen, ben ik zijn aandacht altijd even kwijt

Nadat we PUUR Oestro opgebouwd hadden, 
merkte ik al vrij snel kleine verschillen. Hij heeft een buitenstal en kan de paarden zien die in de paddock staan. Normaal stond hij dan onrustig in zijn stal en was hij aan het roepen. Ik merkte na een aantal dagen al dat hij beter kon accepteren dat hij in zijn stal achterbleef. Het roepen werd minder en al snel stond hij volledig rustig in zijn stalletje naar buiten te turen, zonder zich hier druk over te maken.


Ook in de bak begon ik verschil te merken, hij houdt zijn aandacht veel beter bij mij. Ik ben in de afgelopen periode ook met grondwerklessen begonnen, omdat hij echt een drammer is en soms over mij heen walst. Hij heeft dus moeten leren om afstand te houden, maar ik merk zeer zeker dat het merendeel van zijn gedrag werd opgestookt door zijn hormonen. Hij accepteert dingen om hem heen veel sneller, omdat hij niet zo driftig meer is. Hij staat lekker relaxed aan de stand en trekt zijn plan, kijkt niet naar wat er om hem heen gebeurd en houdt mij lekker in de gaten. Bij de hoefsmid bleef hij braaf staan (foto 2), daar was hij normaal ook altijd snel afgeleid en walste hij over de hoefsmid heen. Nu pakte hij zijn moment en stond lekker rustig met zijn neus op de rug van de hoefsmid te kriebelen. Afgelopen weekend heeft hij in de paddock gestaan, in zijn eentje, naast een stel merries en hij bleef heel relaxed (foto 1). Ook op stal zeggen ze het, ze horen hem veel minder en hij kijkt ook een stuk relaxter uit zijn ogen als er wisselingen zijn.

Ik merk op dit moment veel verschil, zelfs nu de voorjaarskriebels weer beginnen. Hij houdt zichzelf veel beter in bedwang en kijkt nu niet eens meer naar andere paarden als ik aan het rijden ben. Het is niet zo dat zijn gedrag helemaal onderdrukt is, hij blijft wel zijn karakter houden, maar ik kan hem veel sneller corrigeren, omdat hij niet meer zo aangestuurd wordt door zijn hormonen. Ik ben zeer tevreden over deze trial, ik heb nog flink wat over in mijn flesje, want hij hoeft maar 1ml per dag, dus voorlopig ga ik er nog even mee door. Dan ben ik van plan een tijdje te stoppen en als ik mijn wedstrijden weer op ga pakken wil ik het weer een tijdje opstarten om te kijken of het daar ook verschil kan maken. Bedankt dat ik mee mocht doen!’ Groetjes Mariska en een hoef van Whistler'.Melanie testte dePUUR Oestrouit samen met haar merrie Yessie:

‘Ik zal eerst mijn paard kort voorstellen: Yessie is een net 11-jarige merrie. Ik heb haar samen met mijn moeder gekocht toen ze 1,5 jaar oud was. Ze is bekend met kissing spines net achter het zadel, maar dit is gelukkig geen probleem met het juiste beleid. Ze heeft een dominant karakter en is zeer alert op alles om zich heen. Vooral met rijden is dit goed merkbaar, ze is wel werkwillig, maar zodra ze hengstig is, is er niets mee te beginnen. Ik was dus heel benieuwd hoe dit zich de komende weken zou ontwikkelen. We begonnen op 1 maart met een super hengstig paard, zo erg had ik het nog nooit gezien, dus een mooi begin. Het doseren was even een dingetje in het begin, maar op een stukje brood werkt hier het beste. Wat voor ons het grootste verschil is, is de rust die ze heeft gekregen de afgelopen weken, met name in de omgang. Ze is daardoor een stuk minder gespannen. De week voor de 2de hengstigheid was ze ook rustiger te rijden i.p.v. tegen je been in te komen. Al met al hebben we positieve resultaten behaald en we gaan er zeker mee verder!’Samen met haar merrie Bit Naughty deed Monique mee aan het testpanel:

‘Ik ben nu zo’n 5 weken bezig en in deze periode heb ik geen echte hengstigheid bij mijn paard gezien. Normaal in deze tijd plast ze continu en heeft ze er erg veel last van! Helaas in deze tijd wel een flinke gas/verstoppingskoliek, maar dat is nu weer over gelukkig. Twee weken geleden ben ik met haar op nieuw terrein geweest, iets dat normaal voor heel veel spanning zorgt! Dit keer helemaal geen spanning! Ze was super fijn te rijden en reageerde echt als haarzelf zoals ze thuis is. Ze was echt heel stoer! Overal meteen langs, geen problemen met laden! Ook de bonte pony’s en Fjorden heeft ze niet naar gekeken. Normaal doet ze daar erg lelijk tegen!

Afgelopen zaterdag reed ik thuis in de buitenbaan terwijl de paarden losgelaten werden op de wei, dat was een spannend moment. De paarden gingen echt helemaal los! Anderen in de bak reageerden ook, maar Naughty keek eigenlijk de andere kant op. Waar ik dus normaal af zou moeten stappen was ze nu heel rustig!
Ze was zo lief voor alles en iedereen! Kindjes knuffelen, andere paarden mochten dichtbij komen, lekker rustig slapen overdag en met rijden deed ze het echt super goed!!
Ik ben heel erg benieuwd naar de komende periode, zonder de oestro!!’
Groeten van Monique en Bit Naughty Jessica testte PUUR Oestro bij haar Bonte Friese merrie Annebel:

´
“Gefeliciteerd! Jij bent geselecteerd voor het NML Testpanel van Epplejeck” ‘kwam er in mijn inbox tevoorschijn. Wat leuk! Dit product wilde ik graag uitproberen voor Annebel, het is een merrie die vooral last heeft van haar hormonen rondom en in de willigheid. Dit merk je doordat ze wat obstinaat kan reageren en er in het rijden geen lol uit kan halen. Ze wordt stug in het lichaam en voor zowel Annebel als mij is het dan geen feest om samen te werken. 
We hebben een schema bijgehouden, de eerste keer vond ze het niet vies, dat was een plus!

In de loop der weken van de testperiode is ze helaas niet willig geworden. Wel heb ik 2 keer gedacht: ja, het komt eraan, maar dat was een eendaagse bevlieging in haar humeur. We hadden wel de dosis wat verhoogd om een duidelijker verschil te kunnen gaan zien, omdat we niets anders merkten aan haar. Naar mijn mening, op het moment, werkt het weinig tot niet voor Annebel. Ze liet geen ander gedrag zien en door die 2 humeurige dagen die ze heeft gehad, had ik gehoopt dat dit minder of anders zou zijn dan anders.
We gebruiken het rustig verder totdat het op is en hoop dat ik dan kan zeggen: ja het werkt.’ Groetjes Jessica. Grote dank aan Nikki Meester die mee hielp aan het schema voor Annebel.´ Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar PUUR Oestro en ben je benieuwd of het jouw paard kan helpen? Je shop het product hier voor €21,95.

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!