Terug naar overzicht

Epplejeck Kür op muziek

woensdag, 24 juni 2020

Jeej! We mogen weer een beetje op wedstrijd, nou ja eigenlijk heet het een meetmoment. Maar voor iedereen die nog niet op pad gaat en fit wil blijven of graag een uitdaging aan wil gaan, hebben wij samen met We All Ride de enige echte "Epplejeck Kür op muziek" gelanceerd! Of je nu je eigen paard hebt of niet, beginner of gevorderd bent, iedereen mag meedoen met deze wedstrijd. Heb jij altijd al je eigen kür willen rijden of geniet je enorm van het mooie geheel? Dit is je kans om het echt te doen!

De tweede competitie is geopend. Epplejeck Kür op muziek at home kun je helemaal zelf uitwerken in je eigen rijbaan. Laat je proef filmen, zet muziek onder je video en upload het daarna op het platform van WeAllRide. Je wordt online beoordeelt door een echte en professionele jury. Met de feedback die je krijgt, kun je weer mee aan de slag gaan. Je gaat dus thuis de competitie aan met andere ruiters uit de hele BeNeLux.

Prijzenpakket

Uiteraard zorgt Epplejeck ook voor leuke prijzen. In deze competitie wordt er per klasse een eigen ranking opgemaakt, paarden en pony’s strijden tegen elkaar.
Het prijzenpakket* per klasse is als volgt:
1e prijs: Epplejeck cadeaubon t.w.v. €50,-
2e prijs: Epplejeck cadeaubon t.w.v. €40,-
3e prijs: Epplejeck cadeaubon t.w.v. €30,-
4e prijs: Epplejeck cadeaubon t.w.v. €20,- 
5e prijs: Epplejeck cadeaubon t.w.v. €10,-

*per 4 deelnemers zal er een prijs beschikbaar worden gesteld tot een maximum van 5 prijzen per klasse.

Extra prijzen

Voor de kür met de best passende muziek en het mooiste geheel, stellen we nog een extra prijs ter beschikking, namelijk een mooie kledingset van het merk Quur t.w.v. ruim €200,-! De set bestaat uit een rijbroek, shirt of vest, handschoenen en sokken. Dus zorg dat jij en je paard er spik en span uitzien op de video!

Daarnaast wint degene met de meeste punten over alle klassen een SaddleClip van Equestic!

Stappenplan om mee te doen

Meedoen is heel laagdrempelig. Laat iemand met een (telfoon)camera je proef filmen, monteer de muziek eronder en upload de video van je kür op het platform van WeAllRide. Als je nog geen account hebt kun je deze eenvoudig aanmaken. Met ons handige DIY Kür op muziek stappenplan ga jij gegarandeerd shinen.

Stap 1. Kies het niveau dat bij jou past. Bekijk de verplichte onderdelen en bedenk of jij en je paard dit kunnen rijden. 
Stap 2. Je het niveau hebt gekozen begin je eerst met het bedenken en in elkaar zetten van de proef zoals jij hem wilt rijden. Start met een wit vel, bekijk het protocol en schrijf stap voor stap de oefeningen achter elkaar zoals jij ze wil rijden. Zorg dat alle onderdelen er in verwerkt zitten 
Stap 3. Oefen de proef een paar keer om er zeker van te zijn dat hij klopt en je hem uit je hoofd kunt rijden. 
Stap 4. Maak jezelf en je paard netjes (invlechten en wedstrijdkleding is niet verplicht maar wel extra leuk) en zorg voor een goede warming-up. 
Stap 5. Zorg dat er iemand met een (telefoon)camera klaar staat bij C om je hele proef op video op te nemen. Als de muziek niet goed hoorbaar is, kan je deze ook nog achteraf in de video monteren. Bij de FAQ staan antwoorden op de veelgestelde vragen en tips voor het filmen van de proef. 
Stap 6. Wanneer je kür helemaal op film staat kan je hem eventueel bewerken en er muziek onder zetten. Kijk bij het hoofdstuk “Muziek toevoegen aan mijn proef” voor tips over de verschillende programma’s waarmee je de video kunt bewerken en waar je rechtenvrije muziek vandaan kunt halen. Het is belangrijk rechtenvrije muziek te gebruiken om te voorkomen dat je achteraf een rekening krijgt!
Stap 7. Als je video helemaal klaar is kan je deze uploaden in de competitie. Heb je nog geen account bij WeAllRide? Registreer je dan via Registreer. Je ontvangt hiermee een eigen pagina waarop je al jouw gegevens terug kunt vinden. Daarna klik je op Doe mee aan de wedstrijd, kies voor Epplejeck Kür op muziek at home. Vervolgens kies je de klasse waarvoor je een kür wilt insturen. Tijdens de inschrijfprocedure kun je jouw video uploaden. Heb je jezelf aangemeld en het bestand niet bij de hand? Geen probleem. Je kunt dit altijd later doen op jouw eigen profiel onder “Inschrijvingen”. 
Stap 8. Na het uploaden wordt jouw video beoordeeld door één van onze jury´s. Binnen 48 uur ontvang je de gereden score met daarbij een persoonlijk advies.

Muziek toevoegen aan mijn proef

Voor iedereen die nog niet zo bekend is met het maken en bewerken van video’s, kunnen wij ons voorstellen dat je denkt; waar kan ik muziek vinden die onder mijn video past en hoe voeg ik dit toe aan mijn video? Het is belangrijk rechtenvrije muziek te gebruiken, om te voorkomen dat je achteraf een rekening opgestuurd krijgt. De programma’s die we hieronder benoemen bieden dit aan en hiermee kan je vrij eenvoudig zelf je video bewerken/monteren. 

Facebook 
Muziek kiezen voordat je een video opneemt: 

Open de Facebook-app voor iOS of Android
  1. Tik bovenaan het nieuwsoverzicht op + Toevoegen aan verhaal
  2. Tik op en vervolgens rechtsonder op of MUZIEK
  3. Tik op een nummer om het te selecteren
  4. Sleep de schuifknop naar links of rechts om een clip van het nummer te selecteren
  5. Tik op of op Start om een video op te nemen
  6. Tik op om je opname te beëindigen. De clip wordt weergegeven in je verhaal
  7. Tik op Delen in verhaal

iMovie
Heb je een Mac? Dan kan je Imovie gebruiken. Daar kan je de video van je proef inladen en de muziek eronder zetten. 
Beschikbaar voor: iOS 
Kosten: gratis

iMovie staat al jaren in de app store en is weinig veranderd sindsdien. Maar waarom een goed concept veranderen? Deze app is dan ook degelijk en is heel gebruiksvriendelijk. 
Apples montage-app is super eenvoudig in gebruik. De bediening wijst zichzelf. Je kunt met een eenvoudige vingerbeweging video’s inkorten en verplaatsen. 
Je hebt de keuze uit 10 video filters. En 8 thema’s met bijpassende titels en muziek. Op je video kan je slow motion en fast forward toepassen. Ook kan je gebruik maken van splitscreen en picture-in-picture effecten. 

Clips
https://www.apple.com/nl/clips/ 
Beschikbaar voor: iOS 
Prijs: gratis

Clips is van Apple, en daardoor alleen beschikbaar voor iOS. Je video’s kunnen worden opgeslagen in iCloud zodat je deze op al je idevices kunt gebruiken. 

Waar je even rekening mee moet houden: deze app maakt alleen vierkante video’s. Heel handig voor social media, maar niet in alle gevallen zit je misschien op een vierkante video te wachten. Wat ook goed is om te weten is dat je niet kunt knippen in je filmmateriaal. Elk shot moet dus extra goed opgenomen worden, want je kunt er later niet meer aan schaven. 

Bijzonder aan deze app is dat je live automatisch kunt ondertitelen bij je video. De app werkt met de spraakherkenning van je iPhone. Daardoor is het ook mogelijk om bijvoorbeeld live een voice-over in te spreken. De ondertiteling is mogelijk in verschillende talen en is achteraf aan te passen. Dat is ook wel nodig, want deze ondertiteling werkt niet altijd feilloos. 

Verder heb je keuze uit veel leuke posters, effecten en stickers. En heel veel keuze uit muziek. 

YouCut
Beschikbaar voor: Android 
Prijs: gratis

YouCut richt zich voornamelijk op het editen van video’s voor YouTube (alhoewel je video als hij klaar is ook prima gedeeld kan worden op social media). Je kan dan ook heel veel aanpassen op het gebied van formaat, snelheid, kwaliteit en beeldratio. 

Een pluspunt van deze app is dat je kwaliteit van je filmmateriaal erg hoog blijft, zelfs als je er voor kiest hem te comprimeren. En wat fijn is: geen watermerken in je video en geen banners in de monteer-app. 

Bron: videobird.nl

Meedoen

Ben je helemaal enthousiast en wil je meer informatie over de deelname aan de Epplejeck Kür op muziek? Op het platform van WeAllRide vind je alle informatie en kun je je kür insturen. Meer informatie.
Direct inschrijven? Klik dan hier.


Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!