Terug naar overzicht

Pavo HayChunks: Gezonde ruwvoersnack voor bezigheid op stal en onderweg

dinsdag, 09 februari 2021

Een paardentraktatie hier, een paardentraktatie daar. We belonen onze viervoeters wat af met allerlei traktaties. Een paardensnoepje heeft je paard zo op. Ben je juist op zoek naar een gezonde snack waar je paard wat langer mee bezig is? Dan zijn de Pavo HayChunks precies wat je zoekt!Pavo Haychunks
zijn ideaal om bij te voeren naast je ruwvoer, als gezonde snack of beloning na het werk of om je paard van wat extra bezigheid te voorzien en verveling tegen te gaan. De chunks zijn samengeperste rolletjes ter grootte van een frisdrankblikje, gemaakt van Duits kruidenhooi. Het gras wordt gewonnen van bergweides, dit zijn beschermde Duitse natuurgebieden. Het land is onbemest en biologisch, wat zorgt voor een constante kwaliteit van hooi en veilige, lage voedingswaarden voor alle typen paarden en pony’s. HayChunks zijn ook heel geschikt voor paarden die gevoelig zijn voor suiker of overgewicht, maar die je wel graag wat extra ruwvoer of bezigheid wilt geven.

Alle belangrijke eigenschappen van Pavo HayChunks op een rijtje

  • gezonde ruwvoersnacks
  • voor extra bezigheid/afleiding
  • gemaakt van Duits kruidenhooi
  • graan- en melassevrij
  • laag suikergehalte
  • bevordert speekselaanmaak
  • zeer smakelijk
  • tot 2 jaar houdbaar (bij goed sluiten van de verpakking en droog bewaren)

Zijn de HayChunks wel geschikt voor mijn paard?

HayChunks zijn geschikt voor alle paarden en pony's in ieder rantsoen. De chunks zijn ideaal voor paarden die gevoelig zijn voor stof en schimmel. Je kunt de Chunks ook voeren als extra ruwvoer voor paarden in pension. Heeft je paard snel last van verveling of stalondeugden? Dan zijn de Chunks een echte uitvinding hiertegen!

En hoe kan ik de HayChunks het beste voeren?

De Pavo HayChunks kun je droog uit je hand voeren of in een voerbak. Je kunt de Chunks ook voeren uit een mini-hooinetje en die eventueel aanvullen met wat normaal hooi. Je hoeft de Chunks niet eerst te weken. Het dagelijks voeradvies is 1 tot 4 Pavo HayChunks per dag als extraatje bovenop het dagelijks rantsoen wat je paard normaal gesproken krijgt. Let er wel op dat je niet meer voert dan een maximaal van 4 (1 kg) HayChunks per dag.

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!