Vliegendekens Harry's Horse

9 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Vliegendekens en eczeemdekens 

In ons assortiment vind je een ruim aanbod aan vliegendekens en eczeemdekens van merken zoals Horseware, Bucas, Shires en Epplejeck. Van verschillende kleuren tot hippe printjes, met of zonder hals, bij Epplejeck vind je het allemaal. Denk bijvoorbeeld aan de populaire eczeemdeken Rambo sweet itch hoody van Horseware of de vliegendeken met zebraprint van Bucas. Zowel vliegen- als eczeemdekens zijn verkrijgbaar vanaf maat 105cm. Met een vliegendeken houd jij deze zomer vliegen en andere vervelende insecten bij je paard op afstand.

Wat is het verschil tussen een eczeemdeken en vliegendeken?

Wat zijn de verschillen tussen een vliegen- en eczeemdeken? Eczeemdekens zijn gemaakt voor paarden met zomereczeem, ook wel staart en maneneczeem genoemd. Een paard met zomereczeem krijgt een allergische reactie wanneer hij of zij gebeten wordt door de culicoïde mug (ook wel knut genoemd). Deze allergische reactie bestaat uit hevige irritatie en jeuk. Als gevolg hiervan zal je paard gaan schuren tegen alles wat ze kunnen vinden. Er ontstaan kale en soms zelf open plekken. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, kun je een paard met zomereczeem een eczeemdeken op doen. Eczeemdekens hebben een extra fijne maas waar zelfs de kleine mugjes niet doorheen kunnen komen of doorheen kunnen bijten en voorkom je irritatie. Doordat eczeemdekens volledig afgesloten zijn, kan de mug zelfs niet bij zijn favoriete plekjes zoals de manen, oksel en buik. De meeste eczeemdekens zijn UV-werend en goed ademend zodat je paard het niet te warm krijgt onder de deken. De culicoïde mug wordt al actief bij temperaturen vanaf 10 graden, afhankelijk van het weer. Het is daarom aan te raden om de eczeemdeken vroeg in het voorjaar (rond maart) op te doen. Je ziet de mug voornamelijk met vochtig, drukkend en windstil weer in een bosrijke omgeving en in vochtige gebieden.

Vliegendekens zijn gemaakt van polyester mesh en hebben iets grotere mazen dan bij een eczeemdeken. Ook vliegendekens beschermen je paard of pony tegen vliegen, muggen en andere insecten. Vanwege de grotere mazen en het model deken, kunnen vliegen in sommige gevallen je paard nog wel bijten. Er zijn modellen vliegendekens die echter een dusdanige pasvorm hebben waardoor de deken nóg beter beschermt. Een vliegendeken is geschikt voor paarden die last hebben van vliegen maar geen allergische reactie krijgen van een bijt. Een vliegendeken is iets comfortabeler voor je paard doordat de mazen iets groter zijn en dus voor je paard net wat meer ademt.

Wil je meer weten over vliegen- en eczeemdekens? Manon vertelt je alle ins & outs over vliegendekens. Check de vlog hier.

Uitrijdeken tegen vliegen

Word je tijdens het rijden ook steeds lastig gevallen door vliegen, muggen en insecten? En worden zowel jij als je paard of pony daar helemaal gek van? Wij hebben de oplossing. In ons assortiment vind je namelijk uit-rijvliegendekens. Dit zijn vliegendekens met of zonder hals met zadeluitsparing zodat je het deken over of onder het zweetblad kan bevestigen. Ideaal tijdens het uitstappen of op buitenrit. 

Vliegendeken met zebraprint

Je ziet het tegenwoordig overal: paarden met zebra vliegendekens en eczeemdekens. Maar waarom zou je je paard een deken met zebraprint op doen? Uit onderzoek is bewezen dat zebraprint meer dan 70% van de muggen op afstand houdt. Vanwege de zwarte en witte strepen raken de muggen gedesoriënteerd en zullen geïrriteerd wegvliegen, op zoek naar een beter prooi. Hierdoor zorgt een deken met zebraprint ervoor dat muggen op afstand blijven en je paard rustig in de wei kan grazen.

Wensenlijst Categorieën

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!