Zadelonderleggers Imperial Riding

1 Artikel
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Zadelonderleggers

Bij Epplejeck heb je keuze uit verschillende zadelonderleggers. In ons assortiment vind je onder andere gelpads, zadelbontjes en therapeutische zadelonderleggers. Er zijn verschillende zadelonderleggers, maar ze hebben allemaal dezelfde functie: drukverdeling en het ontlasten van de rug. Bij een goed passend zadel is het gebruik van een onderlegger niet nodig. In sommige gevallen kan een onderlegger een goed zadel perfectioneren. Zadelonderleggers zijn echter niet de oplossing bij een slecht passend zadel. Mocht je zadel niet goed passen, dan raden we je aan contact te zoeken met een erkende zadelmaker. 

Waarom een zadelonderlegger?

Een zadelonderlegger kan de training van je paard een stuk aangenamer maken wanneer hij een zere rug heeft, je zadel ongelijk zit of de lichaamsbouw van je paard verandert. Een zadelonderlegger kan daarbij ook het contact van zadel en rug fijner maken.
Zadelonderleggers kunnen de impact van je gewicht op de rug van je paard verminderen en zorgen voor een betere drukverdeling. Gevoelige delen op de rug van je paard ervaren ook meer comfort dankzij het gebruik van een onderlegger.
Wanneer je zadel iets ongelijk zit kun je met een zadelonderlegger de stand van je zadel corrigeren. Zo kun je met een backriser de achterkant van je zadel iets hoger krijgen zodat er minder druk op de ruggengraat zit. Met een frontriser kun je de druk iets meer van de schoft afhalen. Wanneer je zadel scheef op je paard zit, raden we aan een erkende zadelmaker hier naar te laten kijken. In tussentijd is een zadelonderlegger een fijne, tijdelijke oplossing. Dit is tevens het geval wanneer de lichaamsbouw van je paard verandert. Door het zadel met een zadelonderlegger tijdelijk te corrigeren, ligt het zadel fijn op de rug van je paard ongeacht zijn verandering in bespiering.

Welk zadelonderlegger?

De meest populaire zadelonderlegger is het bontje. Een zadelbontje zorgt voor een goede drukverdeling en is schokabsorberend. Er zijn bontjes met ruggengraatuitsparing waardoor de ruggengraat vrij blijft. Wanneer je een bontje gebruikt, is het belangrijk dat dit bontje het zadel juist niet te krap maakt. Wanneer je paard een tijdje heeft stilgestaan en daardoor bespiering heeft verloren of afvalt in de winter, is een zadelbontje een goede oplossing. Een ander veel gebruikte zadelonderlegger is een gelpad. Een gelpad zorgt voor een goede drukverdeling en is schokabsorberend.

Kortom, in ons assortiment vind je diverse zadelonderleggers van merken als
BR, Harry’s Horse en LeMieux. Ook hebben wij zadelonderleggers met verschillende vakken voor het aanbrengen van tijdelijke correcties om oneffenheden in de rugspieren te compenseren met behulp van losse pads. Wij raden aan om 1x per half jaar de ligging van je zadel te laten controleren door een professionele zadelmaker.

Wensenlijst Categorieën

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!