Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Topproduct van NAF: M Fit

NAF M Fit is een van de beste producten op de markt van NAF. Het welbekende Vitamine E in combinatie met selenium en l-lysine heeft een upgrade ondergaan en is nu ook verkrijgbaar in een vloeibaar jasje. Het voordeel van de vloeibare vorm is dat het zeer snel wordt opgenomen in het lichaam en dat het niet uit de voerbak geblazen wordt.Vitamine E vind je onder meer in gras, zeewier en ruwvoer. Tijdens de wintermaanden kan bij paarden al gauw een tekort aan vitamine E ontstaan. Dit komt doordat de opname van gras beperkt is en het vitamine E gehalte in ruwvoer zeer snel terugloopt. Maar wat is vitamine E precies?

Vitamine E is één van de belangrijkste vitaminen die een paard niet zelf kan aanmaken, waardoor het verstrekt moet worden middels het rantsoen. Het is een voedingsstof die helpt (spier)cellen te beschermen tegen vrije radicalen die schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. Vrije radicalen zijn afvalstoffen zoals melkzuur die vrijkomen bij het trainen van je paard. Naast deze functies is het ook belangrijk voor de spierfunctie, vruchtbaarheid en ondersteunt het ook het zenuwstelstel en immuunsysteem van paarden.

Zoals je leest kan het bijvoeren van een Vitamine E supplement veel positieve gevolgen hebben, maar hoe weet je nu eigenlijk of jouw paard een tekort aan vitamine E heeft? De manier om dit met zekerheid vast te stellen is door middel van een bloedonderzoek door de dierenarts. Daarnaast is het zeker slim om regelmatig je ruwvoer te laten analyseren zodat je op de hoogte bent van de actuele gehaltes voedingstoffen in je ruwvoer.

Een volwassen paard heeft afhankelijk van de trainingsintensiteit, wel/niet drachtig of lacterend 1 tot 2 mg vitamine E per kg lichaamsgewicht nodig. Voor een volwassen paard van 600 kilo dat redelijk intensief getraind wordt komt dit neer op een behoefte van 1080 mg vitamine E. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken hoeveel vet in het eten van je paard zit. Zit er een hoge vetgehalte in het eten? Dan zal de behoefte naar vitamine E bij je paard ook hoger zijn.

Symptomen die een paard met Vitamine E tekort kan vertonen zijn een vermindering van de spieren (spierdystrofie), stijfheid (de dag) na de training en een lage weerstand. Maar je paard hoeft niet deze symptomen te hebben. Je kunt ook Vitamine E bijvoeren ter preventie en ondersteuning van je paard. Vooral bij sportpaarden, drachtige merries (tijdens de laatste 3 maanden van de dracht) en jonge paarden is de behoefte aan Vitamine E verhoogd.
Supplementen met Vitamine E gaan eigenlijk altijd hand in hand met selenium; vitamine E werkt niet goed zonder selenium en andersom.

Aan NAF M Fit zijn naast de vitamine E, selenium en l-lysine ook krachtige kruidentincturen toegevoegd. Door het gebruik van kruiden zoals kurkuma, gember, zoethout en ginkgo biloba wordt de antioxidant werking van vitamine E versterkt.
M Fit is een uitstekend product voor een goede spiergezondheid, een soepel paard en een vlotte herstelperiode. Het fijne van M Fit is dat het geen extra energie toevoegt dus je paard wordt er niet 'heet' van.

Benieuwd naar de volledige samenstelling en dosering? Klik dan hier.

Tip: het gebruik van vitamine E is naast aanvulling op het rantsoen van je paard ook bij uitstek geschikt als opvolger van NAF M Power. M-Power is rijk aan aminozuren en antioxidanten. Het stimuleert spieropbouw en zorgt voor spiergezondheid, darmgezondheid en energie. Als de spierontwikkeling door het gebruik van NAF M Power op niveau is, dan is M Fit het ideale product voor het behoud van de gezonde spierfunctie.

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.