Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Bucas - Smartex Rain

We hebben alweer een aantal regenbuitjes achter de rug. Op zich geen ramp, dan kunnen de bomen en de grasvelden weer een beetje bijkomen van de extreme droogte. Want zeg nou zelf, wat was het een prachtige zomer!Na een tijdje kun je de regen echter ook wel weer zat zijn. En jouw paard ook. Vandaar dat we je graag meer vertellen over de Bucas Smartex Rain. Een perfecte regendeken voor jouw paard.

De Bucas Smartex Rain is een sterke, waterdichte en ademende deken. De ‘Stay-Dry’ voering heeft een hele bijzondere eigenschap, de voering kan namelijk razend snel zweet afvoeren. Hierdoor kun je de Bucas Smartex direct na het rijden gebruiken en heb je geen zweetdeken meer nodig.
Zelfs als je je paard hebt afgespoten, kun je de deken direct gebruiken. Het zweet/vocht wordt namelijk opgenomen in de bovenste laag van de fleecestof en zal geleidelijk aan door de buitenstof verdampen. Zo blijft de laag op de vacht altijd droog waardoor jouw paard, ondanks extreem zweten, niet kan afkoelen.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de oersterke buitenstof. Deze is gemaakt van ‘Ballistic Nylon’. Door de combinatie van een sterke draad en een speciale weeftechniek is deze stof heel sterk. Een deken die gemaakt is van ‘Ballistic Nylon’ staat bekend als één van de sterkste dekens in de markt. De stof is zo sterk dat ondanks een beschadiging van een scherp voorwerp, de stof niet verder scheurt.

De Smartex Rain kun je het beste gebruiken binnen een temperatuurrange van +14 en 0 graden. Soms wordt de Smartex onderschat qua isolatie. Men denkt dat het maar een dunne deken is. De speciale voering, de hierboven al eerder besproken ‘Stay-Dry’ voering, geeft minimaal 10 graden warmte en bovendien heb je altijd een droge laag op de vacht van je paard liggen.

Heb je toch het idee dat de deken te weinig warmte geeft, dan kun je altijd nog een Bucas onderdeken, de ‘Bucas Quilt’ gebruiken. Deze heeft speciale bevestigingspunten zodat je de onderdeken aan de meeste dekens van Bucas kunt bevestigen. Mocht jouw paard extreem kou gevoelig zijn, ziek, geschoren of oud, dan kan het nodig zijn om eerder een onderdeken te gebruiken.

Heb je een paard met veel hals zoals Totilas, Valegro, een Fries paard, hengst, etc. gebruik dan de ‘Bucas Smartex Rain Big Neck’. Deze heeft een grotere opening voor de hals. De Bucas Rain Big Neck is verkrijgbaar in de maten 175 t/m 215 in de kleur blauw voor 219,95.

Mocht je een kleine beschadiging in de deken hebben door een scherp voorwerp, bijvoorbeeld tanden, een spijker o.i.d., dan is de stof eenvoudig te repareren met een plakset (werkt hetzelfde als de manier waarop je een fietsband plakt). Deze set bestaat uit een lapje originele stof (A4 formaat) en een speciale lijm die ervoor zorgt dat jouw deken weer waterdicht wordt. Deze is in alle kleuren en stofsoorten te krijgen en kost 9,90.

Koop de dekens niet te groot, meten is weten!

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.