Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

F.R.A. actieweek bij Epplejeck

F.R.A. staat voor Freedom Riding Articles en heeft een aantal innovatieve producten in het assortiment die hieronder kort worden toegelicht, waaronder de hoefrasp en verschillende bitloze hoofdstellen.

De hoefschoen

Gezonde hoeven zijn essentieel voor je paard. Met name tijdens de galop en bij het springen komen er enorme krachten vrij op de hoef van je paard. Het gebruik van de hoefschoen biedt een aantal specifieke voordelen: geen hoefwandverzwakking door nagelen, minder kosten en je gebruikt ze alleen wanneer het nodig is. De werking van het hoefmechanisme wordt niet belemmerd waardoor de bloedcirculatie optimaliseert. De hoefschoen kan worden gezien als hét alternatief voor hoefijzers. Het voorkomt slijtage en stimuleert hierdoor gezonde groei. Hoefschoenen belemmeren je paard op geen enkele manier en zorgen voor een zo natuurlijk mogelijke gang van je paard, zonder het gebruik van ijzers. . De F.R.A. Cavallo hoefschoen laat zich in één beweging makkelijk aan- en uittrekken en is zeer stevig aan de hoef verbonden. De verhoogde binnenrand van de hoefschoen draagt de hoef en maakt de zool vrij van druk en de hoefballen worden beschermd door de anatomisch voorgevormde achterzijde. Ingebouwde drainage sleuven voorkomen het vastzuigen in modder. Je kunt de schoen combineren met de omslagbandage Cavallo. Dit is een bandage voor extra bescherming van de kroonrand en hoefballen in de hoefschoen. Deze kan dus niet onafhankelijk gedragen worden, maar altijd in combinatie met de hoefschoen voor extra bescherming. Wil je jouw paard nog meer comfort bieden? Dan biedt de F.R.A. Cavallo gel inlegzool een uitkomst. Dit zijn verwijderbare inlegzolen voor extra comfort. De inlegzolen zijn simpel op maat te snijden, werken schokabsorberend en minimaliseren vermoeidheid. 
 

De hoefrasp

Heeft je paard een scheurtje in de hoef of een stukje hoef dat afgebrokkeld is en laat de hoefsmid nog even op zich wachten? Met deze handige hoefrasp werk je zelf eenvoudig de rand van de hoeven bij. Verkrijgbaar in een grove en een fijne uitvoering met een vervangbaar smeedstalen blad. De gele variant is de fijne hoefrasp en geschikt voor het licht bijwerken van de hoefrand. De rode variant is de grove rasp. Tip: begin met de grove rasp en werk af met de fijne rasp! Belangrijk om te weten is dat het gebruik van de hoefrasp dient als aanvulling op een regelmatig bezoek van de hoefsmid. Het vervangt nooit het bekappen zelf! Zorg er dan ook voor dat je paard regelmatig bekapt wordt door een kundige hoefsmid. 
 

Het bitloos hoofdstel

Paardrijden heeft in de essentie niets te maken met kracht. Het kunnen rijden met een fijne hand is afhankelijk van de ruitervaardigheid en onafhankelijkheid van de zit. Veel ruiters en amazones zoeken een manier om op een natuurlijke wijze om te gaan met hun paard en F.R.A. biedt een groot assortiment bitloze hoofdstellen. F.R.A. heeft een bitloosbalk ontwikkeld (zie hieronder), waar de 5 systemen in bitloze optomingen naar voren komen. Deze tool kan je op weg helpen om een keuze te maken welke variant voor jou en je paard geschikt is. Meerdere factoren spelen een rol bij de keuze, maar uitgangspunt is: hoe gevoeliger een paard, hoe minder behoefte aan teugelinwerking. 


 Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.