Wensenlijst Categorieën

Hoeven

45 Artikelen

Goede hoefverzorging voor je paard

Het is belangrijk dat de hoeven van je paard of pony sterk en gezond zijn. Om de hoeven van jouw paard sterk en gezond te houden, vind je in ons assortiment verschillende hoefverzorgingsproducten van topmerken zoals NAF en Leovet.

De hoeven van je paard  bestaan uit verschillende onderdelen. De buitenkant van de hoef wordt ook wel de hoefwand genoemd. Bij Epplejeck vind je verschillende producten die de vochtbalans in de hoef positief beïnvloeden, zodat de hoef niet uitdroogt en/of afbrokkelt en de hoef sterk en gezond houden. De onderkant van de hoef wordt de hoefzool genoemd. De hoefzool krijgt te maken met verschillende soorten ondergronden, hard en zacht, stenen of vlak. Maar ook op stal maakt stro of vlas een verschil. Bij Epplejeck vind je verschillende producten die bijdragen aan gezonde hoefzolen. Lees hier meer over de basis van een goede hoefverzorging.

Welk product kies ik om de hoeven van mijn paard te verzorgen?

Bij Epplejeck vind je veel verschillende producten om de hoeven van je paard te verzorgen. Je vindt veel uitwendige producten, maar ook een aantal supplementen voor inwendig gebruik. Voordat je begint met de uitwendige verzorging van de hoef, is het belangrijk dat de hoef goed schoon is. Dit doe je door de hoef goed uit te krabben met een hoevenkrabber en vervolgens al het losse vuil te verwijderen met een hoefborstel. Meer weten of hoefverzorging? Check hier de how to video van EJ-er Manon over hoeven schoonmaken en verzorgen.

Hoefteer
Hoefteer beschermt de hoefzool en straal tegen vocht en vuil. Hoefteer is geschikt voor paarden die gevoelig zijn voor een natte en niet hygiënische stalbodem. Hoefteer is vloeibaar en makkelijk aan te brengen met een kwast. In ons assortiment vind je ook Epplejeck Hoefteer Spraybus, die makkelijk op de hoeven te sprayen is.

Hoefolie
Hoefolie is geschikt voor de hele hoef. Hoefolie zorgt voor een goede algehele verzorging van de hoef, een goede vochtbalans en geeft de hoef een mooie glans. Hoefolie vermindert de kans op scheuren en afbrokkelen van de hoef en is makkelijk te gebruiken met een kwast.

Hoefgel
Om de hoeven van je paard gezond en sterk te houden, kun je ook kiezen voor een
hoefgel. Hoefgel is vocht inbrengend en ondersteund de verbetering van de hoefconditie. Het voordeel van hoefgel is dat de hoef goed kan blijven ademen en blijft hydrateren, ideaal tijdens de zomer en voor paarden en pony’s die op droge bodem staan. Hoefgel beschermt de hoef tegen uitdrogen, scheuren en afbrokkelen en zorgt voor een mooie glans. Hoefgel kun je makkelijk aanbrengen met een kwast of doek.

Hoefvet
Hoefvet ondersteunt de vochtregulatie, ondersteunt een gezonde en elastische hoef en zorgt daarnaast voor een mooie, natuurlijke glans. Hoefvet beschermt tegen uitdrogen, scheuren en afbrokkelen van de hoef en trekt snel in. Hoefvet kun je makkelijk aanbrengen met een kwast. Duo Protection Hoefvet verbetert, versterkt en onderhoudt de hoeven. Dit product is gemaakt van 100% natuurlijk paardenvet dat beschermt tegen uitdrogen en scheuren van de hoef. 

Straalspray
Speciaal voor de hoefzool en straal kun je kiezen voor een
hoef- en zoolspray. Super makkelijk in gebruik. Straalspray is een reinigende en voedzame spray voor sterke hoeven die de elasticiteit ondersteunt. Daarnaast worden de hoefzool en straal beschermd en ondersteunt de spray natuurlijke groei. Voor ondersteuning, bescherming en behoudt van een sterke gezonde hoefstraal kun je Hypozin gebruiken. Deze pasta is gemakkelijk aan te brengen en is zeer geschikt om te gebruiken als opvolging van de behandeling van een hoefsmid. 

Supplementen voor sterke hoeven

Ook van binnenuit kun je gezonde hoefgroei ondersteunen. Een belangrijk ingrediënt van deze supplementen is biotine, ook wel vitamine B8. Biotine wordt niet in het lichaam zelf aangemaakt, maar speelt wel een belangrijke rol voor de huid, vacht en de hoeven van je paard of pony. Een tekort aan biotine veroorzaakt slechte hoeven, slechte hoefgroei, zachte hoeven, brokkelige of gebarsten hoeven en een afwijkende vorm. Als je ervoor kiest om je paard biotine te geven om de hoeven van binnenuit te ondersteunen, dien je dit minimaal 6 tot 9 maanden te doen voor je het gewenste resultaat bereikt. 

Bij Epplejeck vind je verschillende supplementen met een hoog gehalte aan biotine. Bijvoorbeeld Pharamhorse Biotine+, NAF Biotine Plus, Sectolin Equivital Biotine, Leovet Biotine Liquid en Epplejeck Super Biotine. Je kunt ook kiezen voor NAF Pro Feet 5 Star, een supplement die gericht is op de complete aanpak voor een gezonde hoefgroei en is vooral geschikt voor paarden en pony’s die veel op stal staan en zwaar belast worden. Ook voor paarden en pony’s met hoefproblemen is NAF Pro Feet 5 Star een goede keus! NAF Pro Feet is ook verkrijgbaar in vloeibare vorm.