Training & prestatie Excellent

1 Artikel
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren

Supplementen voor training en prestaties

De spieren van een paard zijn een van de belangrijkste onderdelen van het bewegingsapparaat. Om ervoor te zorgen dat de spieren van jouw topper soepel en sterk blijven, kun je ze extra ondersteuning bieden. Een paard kan alleen een topprestatie leveren als zijn spieren in topconditie zijn. Daarom bieden wij verschillende supplementen en verzorgingsproducten aan die ondersteunen bij sterke en gezonde spieren en pezen. In het assortiment van Epplejeck vind je merken, zoals PharmaHorse, NAF, Cavalor, Sectolin en Puur.

Supplementen voor gezonde paardenspieren

Alles voor soepele en gezonde spieren van je paard vind je bij Epplejeck. Zo is Vitamine E is een belangrijke voedingstof voor gezonde spieren bij je paard. Deze stof helpt namelijk bij het afvoeren van afvalstoffen, waaronder de spierafvalstoffen, zoals melkzuur. Het ondersteunt het herstel van zwaarbelaste spieren. Vitamine E zorgt voor een betere doorbloeding en stofwisseling in de spieren. Daarnaast speelt het een grote rol bij de zuurstofopname. Bij een tekort aan vitamine E hebben paarden moeite met het ontspannen van de spieren en herstellen ze slechter na veel inspanningen. Sportpaarden, opgroeiende paarden, oudere paarden en drachtige merries hebben doorgaans baat bij extra vitamine E.

Magnesium

Veel (sport)paarden, hengsten, merries en nerveuze paarden krijgen extra magnesium bijgevoerd. Maar wat is het effect van magnesium? Het is een mineraal dat verschillende, belangrijke functies heeft in het paardenlichaam. Dit mineraal reguleert onder andere de energieproductie, de prikkeloverdracht van de zenuwcellen en zorgt voor ontspannen van de spieren. Je paard neemt magnesium op uit zijn voeding. Bij grote of zware lichamelijke inspanning wordt de behoefte naar magnesium groter. Bij een tekort aan magnesium krijgt je paard last van vermoeidheid en zwakke spieren. 

Supplementen voor een goed herstel na inspanning

Wanneer je paard tijdens zware inspanning begint te zweten, gaan essentiële stoffen verloren. Deze kun je aanvullen met verschillende supplementen, zoals elektrolyten. Deze samenstelling is opgebouwd uit mineralen, natrium, kalium, chloride, calcium en magnesium. Elektrolyten vullen tekorten van essentiële zouten direct aan die zijn ontstaan door zweten. Daarnaast kun je ook kiezen voor een sportdrank. Equana Healthy Horse Hydration is de ideale sportdrank voor je paard. Dit product vult ook de essentiële mineralen aan na zware inspanning. Is je paard vermoeid en kan hij een echte energieshot gebruiken? Gebruik dan de handige energieshot injector van NAF. 

Beenbeschermers voor herstel van spieren

In het assortiment van Epplejeck vind je ook therapeutische beenbeschermers voor een optimaal herstel van de spieren en pezen in de benen van je paard. De Hot/Cold Relief Boots helpen bij herstel of voorkoming van blessures. De cold boots zorgen voor verkoeling van de paardenbenen, waardoor zwellingen, ontstekingen en de pijn worden verminderd. De hot boots stimuleren juist de doorbloeding, ontspannen (strakke) spieren en helpen bij stijfheid en gewrichtsaandoeningen. De beenbeschermers van Harry’s Horse Magnetic zijn daarentegen voorzien van magneten. Magneettherapie staat bekend om het verminderen van zwellingen en vochtophopingen doordat ze de bloedsomloop stimuleren. 

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!