Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

New kid on the block: Trust Equestrian

Je bent ze vast online of in de winkel tegengekomen, de bitten van Trust Equestrian. Met een ruim aanbod van bitten in ons assortiment, is het vinden van een geschikt bit nog lastiger geworden. Nadat je deze blog hebt gelezen ben je helemaal op de hoogte van alle ins en outs van dit gave merk.

Met een groot assortiment kan het soms lastig zijn om het juiste bit voor je paard te vinden. Het eerste struikelpunt is de keuze uit een enkel-, dubbel- of ongebroken bit. Daarnaast moet je een keuze maken uit het soort bit. Een watertrens, bustrens, D-trens, pessoa, pelham bit of een dressuurstang en onderlegtrens. Ook kun je nog kiezen uit diverse materialen. Zit je al met je handen in het haar? Gelukkig heeft Trust een ruime keuze in bitten, zodat er altijd een bit tussen zit die past bij jouw paard.

Trust heeft een grote passie voor het ontwikkelen van het perfecte bit voor je paard. Ze hebben een geheel eigen en innovatieve kijk op wat paard en ruiter nodig hebben. Met ruim 10 jaar ervaring, ontwikkelen en optimaliseren ze verschillende producten voor in de paardensport. Daarnaast werken ze al jarenlang samen met (top)wedstrijdruiters in alle disciplines. Hierdoor zijn ze op de hoogte van alle ontwikkelingen in de markt en kunnen ze met de feedback van deze ruiters voortijdig problemen signaleren bij het gebruik van een bit. Het team van Trust is op zoek naar producten om de sportieve prestaties te kunnen perfectioneren. De productie van deze bitten vindt plaats in Nederland en de bitten worden met de hand vervaardigd waarbij materiaal, vorm en gewicht erg belangrijk zijn. Doordat de bitten met de hand vervaardigd worden is de kwaliteitscontrole zeer goed.
 
De soorten bitten van Trust
Het assortiment bestaat uit een groot aantal paardenbitten. Er zijn 1500 verschillende bitten verkrijgbaar van Trust. Hoe fijn is dat? Deze bitten zijn opgedeeld in de verschillende materialen waarvan ze gemaakt zijn. De drie categorieën zijn: Sweet Iron, Inno Sense en leren bitten. Ze hebben elk een specifieke werking in de mond van je paard. Hierdoor is er voor elk paard een perfect bit. Check hieronder alles over de verschillende soorten bitten van Trust. 
 
Sweet Iron
De Sweet Iron bitten zijn te herkennen aan de blauwe kleur. Sweet Iron ontwikkelt zich door contact met (lucht)vochtigheid, hierdoor ontstaat oppervlakteroest. Dit smaakt zoet, waardoor de natuurlijke speekselaanmaak op een natuurlijke manier wordt gestimuleert. Hierdoor zal je paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Door dit roestproces verandert de blauwe kleur van de Trust-bitten in een bruingrijze kleur. 
 
Bij het tijdelijk niet gebruiken van een Sweet Iron bit kan zich een oranjebruin roestlaagje op het mondstuk vormen. Dit kun je eenvoudig verwijderen door het bit af te nemen met een vochtige doek. 
 
Er zijn verschillende soorten bitten met Sweet Iron verkrijgbaar, zoals een onderlegtrens, dressuurstang, watertrens, bustrens en babypelham. De Watertrens Trust Sweet Iron Eliptical is een dubbelgebroken watertrens met een rond middenstukje. Dit vormt zich goed naar de mond van je paard. Ook wordt de druk in de mond goed verdeeld door dit bit. Een meer ‘ervaren’ bit is de Babypelham Trust Sweet Iron Jointed enkelgebroken met korte scharen. Dit Trust bit heeft een scherpere inwerking door de hefboomwerking en is daarom alleen geschikt voor ervaren ruiters en paarden. Het enkelgebroken mondstuk van de pelham werkt direct in op de zijkant van de tong, lagen en de onderkaak. 

Inno sense
De Inno Sense bitten van Trust hebben een flexibel mondstuk en kunnen voor alle paarden gebruikt worden. Door het zachte en flexibele mondstuk zijn ze echter zeer geschikt voor jonge paarden en paarden met een gevoelige mond. Het materiaal dat Trust hiervoor gebruikt is kunststof FDA approved. Dit betekent dat het materiaal niet giftig is en geen weekmakers bevat. Daar bovenop zijn de Inno Sense bitten heel solide door de toepassing van een flexibele kern van roestvrijstaal. Door het rijden met een flexibel mondstuk gaan paarden de hand makkelijker volgen en accepteren het bit niet alleen sneller maar ook en beter.
 
Een goed voorbeeld hiervan is de Bustrens Trust Inno Sense Flexi Soft. Deze bustrens is gemaakt van elastisch en flexibel kunststof dat versterkt is met een buigzame, metalen kern. Dit bit is erg geschikt voor paarden met gevoelige lagen. Dit bit legt voornamelijk druk op de tong. De watertrens en babypelhem zijn ook verkrijgbaar in de Inno Sense uitvoering. 
 
Lederen bitten
Naast Sweet Iron en Inno Sense heeft Trust ook leren bitten. Een leren bit is zacht, waardoor het uitermate geschikt is voor paarden met een gevoelige mond, met name wanneer je paard gevoelige lagen of een blessure in zijn mond heeft. 
 
De lederen bitten van Trust worden gemaakt van versterkt nylon en natuurlijk gelooid leer zonder chemicaliën. Het leer wordt met de hand om de kern heen gestikt. Door de speekselvorming wordt het leren bit zachter en aangenamer voor het paard. De leren bitten van Trust zijn er in verschillende uitvoeringen, maten en ringen zoals de Watertrens Trust Leather Straight. 

Nieuwsgierig geworden naar alle Trust Equestrian bitten? Bekijk hier het assortiment vanTrust Equestrian!


Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.