Trust

23 Artikelen
Aantal per pagina
Sorteer op
Filteren
  • Trust
  • Meerdere filters mogelijk

Trust

Trust heeft een grote passie voor het ontwikkelen van het perfecte bit voor je paard. Ze hebben een geheel eigen en innovatieve kijk op wat paard en ruiter nodig hebben. Met ruim 10 jaar ervaring ontwikkelen en optimaliseren ze verschillende producten voor in de paardensport. Daarnaast werken ze al jarenlang samen met (top)wedstrijdruiters in alle disciplines. Hierdoor zijn ze op de hoogte van alle ontwikkelingen in de markt en kunnen ze met de feedback van deze ruiters voortijdig problemen signaleren bij het gebruik van een bit. Het team van Trust is op zoek naar producten om de sportieve prestaties te kunnen perfectioneren. De productie van deze bitten vindt plaats in Nederland en de bitten worden met de hand vervaardigd waarbij materiaal, vorm en gewicht erg belangrijk zijn. Doordat de bitten met de hand vervaardigd worden is de kwaliteitscontrole zeer goed.

Soorten Trust bitten

Het assortiment bestaat uit een groot aantal paardenbitten. Er zijn 1500 verschillende bitten verkrijgbaar van Trust. Deze bitten zijn opgedeeld in de verschillende materialen waarvan ze gemaakt zijn. Deze drie categorieën zijn: Sweet Iron, Inno Sense en Lederen bitten.

Sweet Iron
De Sweet Iron bitten zijn te herkennen aan de blauwe kleur. Sweet Iron ontwikkelt zich door contact met (lucht)vochtigheid. Hierdoor ontstaat oppervlakteroest. Dit smaakt zoet en de natuurlijke speekselaanmaak wordt op een natuurlijke manier stimuleert. Hierdoor zal je paard meer gaan schuimen, wat zorgt voor een betere acceptatie van het bit. Door dit roestproces verandert de blauwe kleur van de Trust-bitten in een bruingrijze kleur.

Inno sense
De Inno Sense bitten van Trust hebben een flexibel mondstuk en kunnen voor alle paarden gebruikt worden. Door het zachte en flexibele mondstuk zijn ze echter erg geschikt voor jonge paarden en paarden met een gevoelige mond. Het materiaal dat Trust hiervoor gebruikt is kunststof FDA approved. Dit betekent dat het materiaal niet giftig is en geen weekmakers bevat. Daar bovenop zijn de Inno Sense bitten heel solide door de toepassing van een flexibele kern van roestvrijstaal. Door het rijden met een flexibel mondstuk gaan paarden de hand makkelijker volgen en accepteren het bit sneller en beter.

Lederen bitten
Naast Sweet Iron en Inno Sense heeft Trust ook leren bitten. Een leren bit is zacht, waardoor het uitermate geschikt is voor paarden met een gevoelige mond, met name wanneer je paard gevoelige lagen of een blessure in zijn mond heeft. De lederen bitten van Trust worden gemaakt van versterkt nylon en natuurlijk gelooid leer zonder chemicaliën. Het leer wordt met de hand om de kern heen gestikt. Door de speekselvorming wordt het leren bit zachter en aangenamer voor het paard.

Je favoriete Trust bit bestellen

Bestel alle Trust producten gemakkelijk online of shop in één van onze filialenBestellen via onze webshop is zo gepiept en altijd voordelig. Bestel gratis vanaf 49 euro. Betaal achteraf binnen 14 dagen. En ruilen of retourneren kan gemakkelijk binnen 30 dagen.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

  • Trust
  • Meerdere filters mogelijk

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!