Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

LeMieux: Charlotte Dujardin's favoriete merk nu ook verkrijgbaar bij Epplejeck

Zodra je op je paard stapt en het beste van hem vraagt, wil je hem ook het beste terug geven. Het merk LeMieux weet dit als geen ander. Ze hebben daarom topkwaliteit artikelen ontwikkelt met unieke kenmerken waarbij comfort, innovatie en functionaliteit centraal staan. Ideaal dus voor intensief gebruik. En wist je dat Charlotte Dujardin ook fan is van deze mooie artikelen?


Zadeldek Square Cotton - 54,95
Het zadeldek LeMieux Square Cotton is een slim zadeldek dat met je meedenkt. Het is gemaakt van een eersteklas, katoenen voering dat ademend is en de temperatuur zeer goed reguleert. De binnenste laag neemt het zweet op en voert het af naar buiten. Het zadeldek droogt daardoor snel en biedt meer comfort voor je paard. Qua pasvorm denkt het zadeldek ook met je mee. Zo kunnen de singelstoten op verschillende manieren door de singellus gehaald worden; op de gebruikelijke manier of door de 3 lussen eronder, zodat alle stoten apart zitten voor extra stabiliteit. De voorgevormde D-ringbandjes laten voldoende ruimte vrij voor bijvoorbeeld een borsttuig. Tot slot is het zadeldek anatomisch gevormd zodat de schoft drukvrij is en heeft het een driehoekige LeMieux padding boven de singelstoten voor extra versteviging.


Zadelonderlegger Pro Lambskin - 109,95
De LeMieux zadelonderleggers zijn gemaakt van superzacht en 100% natuurlijke, Australische Merino wol. Het grootste voordeel van Merino wol is dat deze zachter en dichter is dan andere soorten wol. Daardoor neemt het snel dezelfde temperatuur aan en heeft het een vochtregulerende eigenschap.
De zadelonderlegger heeft uitsparingen bij de ruggengraat, wat zorgt voor een goede luchtdoorstroming en veel vrijheid bij de wervelkolom.


Onderlegger Prosorb - 74,95
Scheef, schuiven, klapperen, we kennen het allemaal wel; het zadel ligt niet altijd even goed op je paard omdat het lichaam (spieren) van je paard verandert naarmate hij in training is. Dankzij de schokabsorberende onderlegger van LeMieux met corrigerende pads kun je zelf kleine correcties aan de pasvorm van je zadel geven. Creëer met de pad een back-of frontriser of corrigeer de bilaterale disbalans. (Bilaterale disbalans is wanneer je paard bijvoorbeeld links van zijn ruggengraat meer spieren heeft dan rechts van zijn ruggengraat. Met de pads kun je deze disbalans opvullen.) Daarnaast kun je de pad ook als extra schockabsorbtie gebruiken. De onderlegger wordt geleverd met een set van 4 pads van 9 mm en een set van 4 pads van 13 mm.
(Wij raden je echter wel aan minimaal 2x per jaar je zadel te laten controleren door een professionele zadelmaker.)

Fleece Flextrainers - 49,95
Door de extra fijne en zachte fleecevoering hebben de flextrainers van LeMieux een hoog draagcomfort. Het helpt ook schuurplekken te voorkomen en zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling. De flextrainers beschermen de benen tegen strijken en aantikken. Het generfde kunstleer maakt de luxe uitstraling helemaal compleet.


Springschoenen - 57,95
Ben je fan van Merino wol? Dan zijn deze springschoenen niet alleen zeer functioneel, maar ook een musthave voor jou. Het Merino wol aan de bovenkant biedt extra comfort en geeft een luxe uitstraling. Daarnaast hebben de springschoenen een antidraaiknop om de kans op draaien te minimaliseren. De springschoenen zijn voorzien van Kevlar strijkbescherming waardoor deze tijdens springen of intensieve (tempo)trainingen goed van pas komen. De buitenste laag is ook gemaakt van generfd kunstleer en neemt geen water op.




Snug beenbeschermers - 64,95
Het is belangrijk dat de benen (pezen) van je paard niet te warm worden. Wanneer je tijdens de trainingen beenbeschermers bij je paard gebruikt, mag de temperatuur onder de beenbeschermer niet te hoog worden. Door te warme benen (pezen) kan je paard namelijk juist een blessure oplopen. De beenbeschermers van LeMieux hebben een geperforeerde voering van 3D Mesh wat zeer schockabsorberend is en de benen koel en droog houdt Door de fijne afwerking worden schuurplekken voorkomen en kunnen de peesbeschermers gemakkelijk geopend en gesloten worden door middel van snelsluitingen. De beenbeschermers hebben een mooie, nauwsluitende pasvorm, zijn flexibel en ademend en beschermen zowel de kogels als pezen.

   

Enthousiast geworden? Shop alle LeMieux artikelenhier


Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.