Terug naar overzicht

Tip van een EJ-er Hulpteugel Gogue

donderdag, 03 september 2015

Deze week een tip van Rixt van de Klantenservice: Hulpteugel Epplejeck Gogue. Een super handig hulpmiddel om de houding van je paard te verbeteren tijdens het rijden of longeren!

Nadat je het stadium ‘beleren’ hebt gehad, is het belangrijk dat een paard goed wordt doorgereden. Dat betekent dat het paard leert om voorwaarts en neerwaarts te lopen zodat ze het hele lichaam kunnen gebruiken en vooral het ruggebruik. In deze fase gebruik ik vaak de Gogue. De Gogue is een hulpteugel die je voor zowel longeren als rijden kunt gebruiken. De Gogue werkt in een soort driehoeksverhouding.
De hulpteugel werkt vanuit achter de oren, waardoor er een natuurlijke houding en druk ontstaat. Zodra het paard zijn/haar hoofd opricht, komt er druk achter de oren. Hierdoor zal het paard in alle ontspanning het hoofd weer naar beneden brengen.
Waarom voor mij de Gogue en geen slofteugel? Mijn mening is dat de Gogue een natuurlijker hulpmiddel is. Je hebt geen extra teugels in de handen, zodat de ruiter niet kan trekken en meer op zijn/haar eigen houding blijft letten. Wanneer het paard in de goede houding loopt, heeft de Gogue ook geen werking meer. Dat betekent dat je het paard zelf de oplossing zal vinden, doordat de hulpteugel niet werkt wanneer het paard in de juiste houding loopt.
Je hoeft de Gogue dus niet lang te gebruiken, zodra het paard eenmaal zelf balans heeft gevonden is de Gogue niet meer nodig. De paarden worden erg fijn te rijden, met name de springpaarden!

Je shopt de Gogue hier.


Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!