Terug naar overzicht

What to (Horse)ware, wanneer de herfst weer begint?

woensdag, 18 september 2019

Wanneer het een beetje koud begint te worden, is het voor veel mensen tijd om de outdoorlaarzen, waterdichte jassen en misschien zelfs de thermokleding uit de kast te trekken. Maar hoe zit het met je paard? Hoewel paarden zich kunnen aanpassen aan slechte weersomstandigheden, betekent dit niet dat ze altijd in de kou moeten staan. Wanneer je ontdekt dat jouw paard zich niet prettig voelt bij het weer, is dit een teken dat hij misschien wel een deken nodig heeft. Ben je altijd gestrest als het dekenseizoen begint en maak je je zorgen dat je paard het koud heeft, zweet of nat wordt? Move over dekenstress en andere zorgen, want Horseware dekens zijn ontworpen om je paard warm te houden in alle weersomstandigheden. Zorg ervoor dat je de juiste paardendeken hebt voordat de herfst begint, omdat dit het najaar voor jou en je paard veel gemakkelijker zal maken!

De vacht van je paard

Omdat de dagen vanaf eind juni korter beginnen te worden, zal de wintervacht van je paard tegen midden augustus - wanneer de winter misschien het laatste is waar je aan denkt - al beginnen te groeien. De meeste paarden zullen een dikke wintervacht krijgen wanneer ze geen deken op hebben tijdens koud weer. De haren gaan van de huid af staan, meer rechtop en er ontstaat lucht tussen de haren waardoor je paard warmte kan vasthouden. Deze isolatie zal falen als het nat of winderig is; de regen waardoor het haar plat komt te liggen en de wind die de warme, isolerende lucht wegblaast. Wanneer de vacht helemaal nat wordt door hevige regenval, kan zelfs een dikke wintervacht zijn verwarmende kracht verliezen, waardoor je paard het koud kan krijgen.

Regendekens

Licht maar waterdicht, een regendeken kan nodig zijn om je paard te beschermen tegen de koude regen. Zonder twijfel houdt een regendeken je paard droog bij nat weer! Het Horseware deken assortiment beschermt je paard tegen regen, drastische veranderingen in weersomstandigheden en temperatuurschommelingen. De regendeken Horseware Amigo Mio Turnout Lite 0g is een ideaal basic model voor een paard dat genoeg heeft aan een simpel, maar betaalbaar model dat wel waterdicht en ademend is. Omdat deze regendeken erg licht is, kan hij ook worden gebruikt op een koele, regenachtige zomerdag in september.

What’s new?!

Het Horseware Amigo Hero-assortiment (zonder vulling) is vernieuwd met een buitenstof van 900 denier polyester. Hierdoor zijn deze dekens nog sterker, duurzamer en gaan ze vaak langer mee. De vernieuwde regendeken Horseware Amigo Hero 900 0g is een perfecte deken voor milder weer in de winter of een regenachtige dag. Deze regendeken is ook verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals de regendeken Horseware Amigo Hero 900 Pony 0g voor pony's en de regendeken Horseware Amigo Hero 900 Plus 0g met afneembaar halsstuk, perfect op een koude dag of de zonder halsstuk voor de mildere dagen. De regendeken Horseware Amigo Hero 900 XL 0gr is speciaal ontworpen om op het bredere paard te passen voor ultiem comfort.

Hoe zit het met Denier?

De sterkte van een paardendeken wordt uitgedrukt in 'denier'. Het is van toepassing op de buitenstof van een deken. De dikte van de individuele draad die in het garenweefsel wordt gebruikt, wordt denier genoemd. In wezen hoe hoger het deniergetal, hoe dikker het weefsel en hoe sterker het materiaal is.

Rambo Allrounder

Als je wilt dat je paard helemaal klaar is voor het complete herfst- en winterseizoen, dan is de iconische Rambo Original lite 0g jouw deken. Deze superdeken is gemaakt van het sterkste en meest duurzame 1000D Ballistic nylon, waterdicht en zeer ademend. De Rambo Original Lite 0G heeft het beste van twee werelden: de nieuwste technologie gecombineerd met de originele Rambo stijl. Deze supersterke en lichtgewicht deken heeft ringen voor het bevestigen van een nekstuk (niet inbegrepen) en ringen voor het bevestigen van een onderdeken; de Horseware Liners. Deze Liners zijn verkrijgbaar in verschillende grammen, dus de deken kan het hele jaar door worden gebruikt.

Dus wat voor weer het ook wordt de komende seizoenen, met deze Horseware dekens weet je zeker dat je paard er klaar voor is!

Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!