Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

5 grondwerk oefeningen met je paard

Het komt vaak voor dat de bak tijdens de weersomstandigheden niet rijbaar is. Dat is natuurlijk erg jammer. Maar dat mag de pret niet bederven. Hiervoor heeft Epplejeck 5 leuke en leerzame grondwerk oefeningen samengesteld. Zodat je toch nog samen met je paard kan trainen maar dan ernaast.

Voordat je begint met de grondwerkoefeningen hebben we een aantal tips om goed voorbereid te zijn:
Tip 1:
Om geen natte sokken te krijgen heeft Epplejeck laarzen om je daarentegen te beschermen, bekijk hier alle outdoorlaarzen gaan.

Tip 2:
Om het paard aan de hand te kunnen houden heeft Epplejeck mooie touwhalsters en ook nog eens in allerlei kleuren, Klik hier om naar de touwhalsters te gaan

Tip 3:
Om het paard te belonen heeft Epplejeck healthy horse treats. Dit zijn gezonde beloningsbrokjes laag in suiker. Klik hier om naar de healthy treats te gaan.

Waar zijn grondwerk oefeningen goed voor?

Grondwerk met je paard zorgt voor een betere band met je paard. Daarnaast zorgt het ervoor dat het paard gehoorzamer en gemotiveerder wordt naar de ruiter. Tijdens de grondwerk oefeningen leert het paard te luisteren naar de hulpen die je hem geeft. Ook ontwikkelt het paard hier de juiste spieren. Dit kan veel voordelen meegeven tijdens het longeren.

De 5 grondwerk oefeningen

-1. Leiden vanuit de leidpositie
Tijdens deze oefening loop je voor het paard. Hier creëer je ruimte tussen jou en je paard. Het paard hoort achter jou te blijven wanneer je loopt. Als je stil gaat staan moet het paard ook stil gaan staan en niet in jouw persoonlijke ruimte komen. Het paard leert hier respect te hebben voor jou. Ook is dit goed voor het leiderschap, dit omdat je bij alle leidoefeningen zelf het tempo en richting bepaald.

-2. Achterwaarts
Bij deze oefening laat je het paard achterwaarts gaan door je eigen energie en lichte druk. Door deze oefening te doen geef je lichte druk op de neus en op de boeg. Dan vraag je het paard achterwaarts te gaan. Wanneer het paard naar achter gaat laat je de druk los. Deze oefening is goed voor de dominantieverhouding.


-3. Stelling
Met deze oefening vraag je stelling bij je paard door het hals/hoofd gebied te laten buigen naar links en rechts. Tijdens deze oefening moet het paard stil staan. Je vraagt een beetje stelling naar links of rechts. Wanneer het paard de stelling aanneemt in ontspannen houding, laat je de druk los.


-4. Buiging
Deze oefening helpt het paard soepeler te maken door het volgende te doen. Je laat het paard een volte lopen in stap. Dan vraag je stelling, om de spieren die aan de buitenzijde hierdoor verlengen en de binnenzijde aanspant. Wanneer je dit doet vraag je tegelijkertijd het paard zijn hoofd voorwaarts neerwaarts. Dit om de rugspieren te ontspannen en de buikspieren aan te spannen.


-5. Rechtuit met buiging
Tijdens deze oefening laat je het paard op de hoefslag lopen in stap. Je laat het paard buigen in de lengte waardoor hij zijn heup aan de binnenkant naar voren brengt. Hierdoor ondertreedt het paard zijn binnen achterbeen en zijn lichaam hiermee ondersteunt. Tijdens deze oefening breng je de hals/hoofd in een voorwaarts neerwaartse positie.


Heel veel succes met deze oefeningen!

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.