Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Een relaxed paard met Pavo BeChill

Soms kan een bezoek van de hoefsmid of de dierenarts erg stressvol zijn voor je paard of pony. Daarom heeft Pavo een vloeibaar supplement ontwikkeld die paarden en pony’s ondersteunen tijdens incidentele stressvolle situaties. In deze blog maak je kennis met het supplement BeChill van Pavo!

Stress bij paarden

Zoals iedereen wel weet is een paard van nature een vluchtdier, dat komt omdat ze ene sterk ontwikkeld vluchtinstinct hebben. Een stressactie in het lichaam wordt beïnvloed door signaalstoffen, die stoffen kunnen twee boodschappen hebben voor het paardenlichaam. Of je paard krijgt een signaal om te vluchten, of dat er niks aan de hand is en het paard kan ontspannen. Hoe snel een paard gestrest raakt hangt natuurlijk af van onder andere het karakter, of het paard aanleg heeft voor stress en ervaringen.

Hoe helpt Pavo BeChill in stresssituaties?

Wanneer een paard stress ervaart, gebeuren er eigenlijk twee dingen in het lichaam. De stresssignalen nemen toe, oftewel het paardenlichaam gaat in vluchtstand. Daarnaast nemen de relax signalen af en de boodschap om in de relaxmodus te blijven wordt afgebroken.

Pavo BeChill beïnvloedt deze processen zoals je hieronder kan zien:

De ingrediënten van dit supplement beïnvloeden beide stressmechanismen (stress & ontspanning).

Citroenbalsem remt de afbraak van ontspanningssignalen, hierdoor zorg je ervoor dat relax signalen niet volledig verdwijnen in het paardenlichaam. Hoe meer ontspanningssignalen in het lichaam blijven, hoe milder de stressreactie is van je paard.

Magnesium verminderd de hoeveel stress signalen, waardoor er minder stress signalen de herenen van je paard bereiken. Hoe minder stress signalen je paard doorkrijgt, hoe milder de stress reactie zal zijn. Een te kort aan magnesium kan er ook voor zorgen dat er meer stress signalen naar de hersenen van je paard gestuurd worden. Daardoor kan je paard dus sneller stress ervaren.

Pavo BeChill mag niet gegeven worden aan drachtige merries!

De voordelen van Pavo BeChill

•Bijna direct effect
•Vermindert stress, zonder dat je paard slaperig of lui wordt
•Doping vrij
•Smakelijk
•De effecten van het supplement zijn bewezen door een studie

In welke situaties kan BeChill je paard ondersteunen?

BeChill heeft een snel effect waardoor het goed te gebruiken is tijdens incidentele stressvolle situaties zoals:
•Bezoek van dierenarts of hoefsmid
•Tijdens transport
•Scheren/ toiletteren
•Wedstrijden
•Een nieuwe situatie voor je paard (denk hierbij aan afspenen, zadelmak maken etc.)
•Trainen op onbekend terrein
•Verhuizing
•Vuurwerk

Het voeren van Pavo Bechill aan je paard

Het voedingsadvies van pony’s tot 400kg is 10-40ml per dag. Voor kleine paarden van 400-550kg 50-50ml per dag en grote paarden van 600-70kg is het advies 30-60ml per dag.

Je kan het vloeibare supplement op twee verschillende manieren voeren. Met een spuitje het in de mond van je paard toedienen zo’n 30 min tot 2 uur voor de stressvolle situatie plaatst vindt. Daarnaast kan je het ook door het water mengen, dat doe je de avond én ochtend voorafgaand aan het stressmoment.

Bekijk hier Pavo Bechill voor een meer ontspannen paard!

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.