Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Veilig op buitenrit met je paard

Buitenritten met je paard kunnen een geweldige manier zijn om te genieten van de natuur, te ontspannen en een sterke band op te bouwen. Toch brengt het verkennen van onbekend terrein met je viervoetige metgezel enkele uitdagingen met zich mee, met name op het gebied van veiligheid. QHP heeft diverse artikelen die ervoor zorgen dat jij en je paard zo veilig mogelijk van A naar B kunnen rijden. In deze blog zullen we enkele essentiële tips bespreken om ervoor te zorgen dat jij en je paard veilig en plezierig van een buitenrit kunnen genieten.Voorbereiding

Laat altijd aan iemand laat weten dat je op buitenrit gaat, bijvoorbeeld aan een stalgenoot, vriend(in) of ouder. Ook is het verstandig om van tevoren de route te bedenken waar je langs gaat, die kun je dan ook gelijk delen met de thuisblijvers. Dit geldt al helemaal als je alleen op buitenrit gaat. Tot slot, zorg voor een opgeladen telefoon. Er is niks zo vervelend dat als je een belletje moet plegen, je telefoon leeg is.

Uitrusting

Voordat je op pad gaat, is een goede voorbereiding essentieel. Dit omvat het controleren van je uitrusting, zoals het zadel, hoofdstel, de teugels en de stijgbeugels, om er zeker van te zijn dat alles in goede staat verkeert. Je wilt natuurlijk niet dat er ineens een stijgbeugelriem knapt wanneer jij halverwege je buitenrit bent.

Tevens is het belangrijk dat je voorzien bent van een veiligheidscap die goed past en aan de normering voldoet, een goede optie zou zijn de veiligheidscap Austyn of veiligheidscap Miami van QHP. Deze caps voldoen aan de laatste veiligheidsnormering en hebben ook nog eens stoere uitstraling. Beide caps zijn er in een uitvoering met polor visor. Hierdoor heb je minder last van bijvoorbeeld de laagstaande zon. Je gaat er natuurlijk nooit vanuit, maar mocht je vallen dan is het fijn dat je goede veiligheidsbeugels aan je zadel hebt. Hierdoor loop je minder risico om te blijven hangen wanneer je van je paard valt.

De buitenrit

Ook moet je je bewust zijn van de geldende verkeersregels en deze correct toepassen. Een tip is om goed vooruit te kijken naar wat jouw medeweggebruikers doen, zodat jij op tijd hierop kunt anticiperen. Vaak zien andere verkeersdeelnemers jou en je paard pas op het laatste moment, vooral als het al donker begint te worden. Het is daarom niet verstandig om in het donker op buitenrit te gaan; andere verkeersdeelnemers kunnen schrikken als ze jou op het laatste moment zien. Wanneer het echt niet anders kan en je toch met je paard in het donker de weg op moet, draag dan altijd voldoende reflectie. De reflectieartikelen van QHP zorgen ervoor dat zowel jij als je paard goed zichtbaar zijn in het donker en in de schemering. Voor jouw paard is er een reflecterende uitrijdeken en voor jou een reflecterend vest. Tot slot kun je nog reflecterende beenbanden omdoen bij je paard. Dan ben je voortaan niet meer te missen!


Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.