Terug naar overzicht

Ben jij zichtbaar in het donker? Reflectie voor jou én je paard

donderdag, 24 oktober 2019

Je ziet het helaas nog te vaak wanneer je onderweg bent, een fietser of wandelaar zonder verlichting. Levensgevaarlijk! Het wordt ’s avonds weer vroeg donker en de kans is groot dat jij weer met je paard naar de binnenbak gaat om te trainen. Ideaal wanneer deze binnenbak op loopafstand is, maar heb jij voldoende verlichting om jezelf én je paard in het donker zichtbaar te maken? In het assortiment van Epplejeck hebben wij aan alles gedacht om te zorgen dat jij in het donker veilig met je paard op pad kunt.


Verlichting voor je paard

Een paard in het donker langs de weg is niet iets wat iedereen verwacht. Daarom is het ontzettend belangrijk dat jouw topper goed zichtbaar is. Speciaal voor de donkere en koude dagen hebben wij een reflecterende en waterdichte uitrijdeken met fleecevoering voor je paard. Door de fleecevoering kun je deze deken goed gebruiken tijdens het loswerken en uitstappen, dus ideaal voor langs de weg om te voorkomen dat je paard te snel afkoelt.

reflecterende en waterdichte uitrijdeken met fleecevoering

Loop je liever naast je paard langs de weg, omdat jij of je paard dit best spannend vindt? Dan is je paard met een reflecterend halster goed zichtbaar. De neusriem en bakstukken zijn reflecterend en daardoor ideaal in het donker.


De benen van je paard zijn constant in beweging. Zorg dus dat de benen van je paard lichtgeven, dan weet je zeker dat je paard opvalt voor andere verkeersdeelnemers. Hiervoor kun je de reflecterende bandages gebruiken. Deze bandages van Harry’s Horse hebben een voering van imitatiebont, extra zacht voor de paardenbenen. Je kunt ze ook over de beenbeschermers bevestigen, met de sterke klittenbandsluiting kun je deze opvallende bandages goed vastmaken.

Geef je lichtgevende paard nog een finishing touch met de reflecterende springschoenen van Harry’s Horse en jouw paard kan veilig op pad.Verlichting voor jou als ruiter

Je paard kan ondertussen veilig langs de weg. Maar natuurlijk niet zonder jou. Daarom hebben wij ook voor jou een aantal handige items waarmee jij zichtbaar bent in het donker. Je kunt jezelf heel makkelijk zichtbaar maken met het reflecterende vest van BR, met led verlichting! Met dit hesje ben je goed zichtbaar vanaf grote afstand. De lampjes bevinden zich zowel aan de voor- als aan de achterzijde en je kunt hem eenvoudig met klittenband vastmaken. Het hesje is er ook voor kinderen.


In de wintermaanden heb je grote kans dat je regelmatig met regenachtig weer op pad moet. Met de Rain Legs Arctic Reflective blijven je bovenbenen droog tijdens het rijden. Door de reflecterende stof ben je hiermee ook nog eens goed zichtbaar in het donker. (Cadeau)tip: deze rainlegs zijn ook ideaal voor je groom, die altijd in weer en wind op de fiets met jou meegaat naar de manege.


Verkeersregels voor ruiters en menners, hoe zit dat ook alweer?

Zowel jij als je paard zijn nu goed zichtbaar in het donker, maar hoe zit dat ook alweer met de verkeersregels? We hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:
  • Blijf zoveel mogelijk rechts op de rijbaan, of als het kan in de berm;

  • Op voetpaden, stoepen, fietspaden en fietsstroken mag je niet komen, ook niet als je naast je paard loopt. Je bent namelijk een bestuurder;

  • Rijd je samen naar de binnenbak? Dan mag je niet naast elkaar op de rijbaan rijden;

  • Voor jou gelden dezelfde voorrangsregels als voor een bestuurder;

  • Geef duidelijk richting aan, met je arm op schouderhoogte, wanneer je ergens wilt afslaan.

En natuurlijk altijd belangrijk: zorg dat je altijd volop aandacht voor je paard hebt. Samen met vrienden naar de manege is natuurlijk erg gezellig, maar een ongeluk zit in een klein hoekje!

|| VIDEO || How to: verlichting en reflectie materiaal gebruiken bij je paard.
EJ-er Manon heeft al eens een superhandige video gemaakt hoe je de uitrijdeken en bandages bij je paard gebruikt en daarnaast laat zien hoe je jouw lichtgevende hesje makkelijk aantrekt, kijken dus!Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!