Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Ben jij zichtbaar in het donker? Reflectie voor jou én je paard

Het wordt ’s avonds weer vroeg donker en de kans is groot dat jij weer met je paard naar de binnenbak gaat om te trainen. Ideaal wanneer deze binnenbak op loopafstand is, maar heb jij voldoende verlichting om jezelf én je paard in het donker zichtbaar te maken? In het assortiment van Epplejeck hebben wij aan alles gedacht om te zorgen dat jij in het donker veilig met je paard op pad kunt. Lees snel verder welke reflecterende producten niet mogen ontbreken wanneer je in het donker met je paard buiten loopt.

ben jij goed zichtbaar in het donker

Verlichting voor je paard

Een paard in het donker langs de weg is niet iets wat iedereen verwacht. Daarom is het ontzettend belangrijk dat jouw topper goed zichtbaar is. Speciaal voor de donkere en koude dagen hebben wij een reflecterende en waterdichte uitrijdeken met fleecevoering voor je paard. Door de fleecevoering kun je deze deken goed gebruiken tijdens het loswerken en uitstappen, dus ideaal voor langs de weg om te voorkomen dat je paard te snel afkoelt. Wil jij je gehele paard warm en goed zichtbaar houden? Dan hebben we de 
Uitrijdeken Harry's Horse Reflective. Deze deken is ook waterdicht, maar heeft als extra nog een borstflap. Deze deken heeft reflectie op de borst, zijkanten en de staartflap. 

Uitrijdeken Epplejeck Reflection

Uitrijdeken Harry's Horse Reflective

Loop je liever naast je paard langs de weg, omdat jij of je paard dit best spannend vindt? Dan is je paard met een reflecterend halster goed zichtbaar. De neusriem en bakstukken zijn reflecterend en daardoor ideaal in het donker.


De benen van je paard zijn constant in beweging. Zorg dus dat de benen van je paard lichtgeven, dan weet je zeker dat je paard opvalt voor andere verkeersdeelnemers. Hiervoor kun je de reflecterende springschoenen van Harry’s Horse gebruiken. Zo kunnen jij en jouw paard veilig op pad. Nog meer reflectie artikelen vind je hier. 

Springschoenen Harry's Horse ReflectiveVerlichting voor jou als ruiter

Je paard kan ondertussen veilig langs de weg. Maar natuurlijk niet zonder jou. Daarom hebben wij ook voor jou een aantal handige items waarmee jij zichtbaar bent in het donker. Je kunt jezelf heel makkelijk zichtbaar maken met het reflectievestvan Epplejeck. Eenvoudig in de lengte en bij de taille verstelbaar voor de perfecte pasvorm. Daarnaast hebben wij nog verschillende bodywarmers, vesten en jassen in ons assortiment die allemaal reflecterend zijn. 
Reflectievest Epplejeck

Voor de echte koukleumen onder ons heb je ook heerlijk warme handschoenen met uitstekende grip en reflecterende eigenschappen. Zo zijn koude handen verleden tijd, terwijl je beter zichtbaar bent voor anderen! 

Handschoenen Horze Reflective

In de wintermaanden heb je grote kans dat je regelmatig met regenachtig weer op pad moet. Met deRain Legs Arctic Reflective blijven je bovenbenen droog tijdens het rijden. Door de reflecterende stof ben je hiermee ook nog eens goed zichtbaar in het donker. 

Rain Legs Arctic Reflective

Verkeersregels voor ruiters en menners, hoe zit dat ook alweer?

Zowel jij als je paard zijn nu goed zichtbaar in het donker, maar hoe zit dat ook alweer met de verkeersregels? We hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:
  • Blijf zoveel mogelijk rechts op de rijbaan, of als het kan in de berm;

  • Op voetpaden, stoepen, fietspaden en fietsstroken mag je niet komen, ook niet als je naast je paard loopt. Je bent namelijk een bestuurder;

  • Rijd je samen naar de binnenbak? Dan mag je niet naast elkaar op de rijbaan rijden;

  • Voor jou gelden dezelfde voorrangsregels als voor een bestuurder;

  • Geef duidelijk richting aan, met je arm op schouderhoogte, wanneer je ergens wilt afslaan.

En natuurlijk altijd belangrijk: zorg dat je altijd volop aandacht voor je paard hebt. Samen met vrienden naar de manege is natuurlijk erg gezellig, maar een ongeluk zit in een klein hoekje!

|| VIDEO || How to: verlichting en reflectie materiaal gebruiken bij je paard.
EJ-er Manon heeft al eens een superhandige video gemaakt hoe je de uitrijdeken en bandages bij je paard gebruikt en daarnaast laat zien hoe je jouw lichtgevende hesje makkelijk aantrekt, kijken dus!

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.