Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merk

Kleur

Prijzen

×
  • van 12

Apotheek & verzorging

278 Artikelen
  • van 12

Apotheek & verzorging 

Een gezond paard is een happy paard! Om je paard of pony optimaal te ondersteunen, kan hij of zij soms wel wat extra’s gebruiken. Bij Epplejeck vind je alles wat je nodig hebt om jouw topper supergezond te houden en extra te verzorgen waar nodig.

Luchtwegen

Gezonde luchtwegen zijn belangrijk voor de algehele gezondheid van je paard of pony. Vaak merk je gevoelige luchtwegen aan hoesten, snot en een slechte conditie. Bij Epplejeck vind je verschillende supplementen die jouw topper van binnenuit ondersteunen om de luchtwegen in goede gezondheid te houden.

Huid & haar

Een mooi, diep glanzend paard. Wie wil dat nou niet? In ons assortiment vind je alles om van binnenuit dit resultaat te bereiken. Heb jij last van mok? Wij hebben de oplossing door een ruime keuze uit verschillende zalven die goed werken tegen mok.

Staart & manen

De zomer is voor sommige paarden en pony’s echt geen pretje, omdat ze dan last krijgen van staart en maneneczeem, ook wel zomereczeem genoemd. Je kunt de zomer een beetje dragelijker maken voor jouw topper door, naast een goed eczeemdeken, de jeuk nog extra te verlichten met behulp van één van de lotions, gels of balsems uit ons assortiment.

Geurmiddelen

Geurmiddelen neutraliseren de geur van je paard of pony. Een echte musthave tijdens het voorjaar, de zomermaand en in het begin van het najaar. Zo kun jij, rustig en ongestoord, rijden in de bak of het bos in.

Spieren

Soepele en sterke spieren zorgen ervoor dat je paard of pony optimaal kan presteren. Je kunt de spieropbouw en het spierherstel van binnenuit ondersteunen met verschillende supplementen die magnesium, vitamine E en selenium bevatten.

Pezen & gewrichten

De pezen en gewrichten zijn een belangrijk onderdeel van het bewegingsapparaat van het paard. Gezonde en sterke pezen zijn erg belangrijk. Soms kan jouw paard of pony wel wat extra ondersteuning gebruiken, bijvoorbeeld na een peesblessure. Paarden en pony’s die intensief getraind worden hebben soms ook behoefte aan extra ondersteuning van de pezen en gewrichten. In ons assortiment vind je verschillende supplementen die MSM Zwavel, Glucosamine en Duivelsklauw bevatten voor optimaal herstel.

Spijsvertering

In ons assortiment vind je verschillende supplementen die het maag en darmkanaal van je paard of pony van binnen uit ondersteunen. Ook voor echte zandeters vind je in ons assortiment het supplement wat het beste werkt om al het zand uit het systeem van jouw topper te krijgen.

Stress

Stress bij paarden en pony’s is helaas onvermijdbaar. Stress ontstaat door iedere verandering op fysiek, mentaal en emotioneel vlak van een paard of pony. Gelukkig kun je zowel korte termijn als lange termijn stress verminderen door gebruik te maken van supplementen.

Weerstand & herstel

Een goede weerstand is belangrijk, want een paard of pony met een goede weerstand is minder vatbaar voor ziektes en infecties. Om de weerstand te verhogen of juist optimaal te behouden, kun je kiezen voor weerstand ondersteunende supplementen uit ons assortiment. Bij Epplejeck vind je ook alles voor herstel na ziekte of na een intensieve training.

Gezonde extra’s

Wij van Epplejeck weten dat paarden en pony’s soms wel een keer extra verwend mogen worden met iets lekkers. En het liefst iets gezonds. In ons assortiment vind je diverse gezonde extra’s: of je nu op zoek bent naar een lekker supplement of een Vitamunch blok, bij ons vind je de perfecte gezonde extra voor jouw topper.

Training & prestatie

In ons assortiment vind je verschillende supplementen die bijdragen aan de gezondheid, en zo ook aan het prestatievermogen, van jouw paard of pony.

Huid- en wondverzorging

Soms komt je paard of pony met een wondje van stal of uit het weiland. Het is vaak een raadsel wat er precies gebeurd is, maar het is wel belangrijk dat het wondje goed verzorgd wordt zodat ontsteking wordt voorkomen. Bij Epplejeck vind je een uitgebreid assortiment aan huid- en wondverzorging!

EHBO

Een ongeluk zit in een klein hoekje, hoe voorzichtig en oplettend je ook bent. Soms moet je zelf snel handelen voordat de veearts er is. Heb jij dan alles bij de hand? Bij Epplejeck vind je alles wat je echt nodig hebt in jouw EHBO koffer op stal. 

Hoeven

De hoeven van je paard of pony zijn erg belangrijk: uiteindelijk komt het gewicht van het lichaam op de hoeven terecht. Daarom is het erg belangrijk dat de hoeven van jouw topper sterk, elastische en gezond zijn. In ons assortiment vind je verschillende producten die zowel van binnen als aan de buitenkant de gezondheid van de hoef ondersteunen.

Voortplanting

Is jouw merrie onmogelijk als ze hengstig is en wil je een normale cyclus bevorderen? Heeft jouw ruin veel last van hengsten gedrag of heeft jouw hengst een te hoog libido? In ons assortiment vind je supplementen die jouw paard of pony ondersteunen in een juiste hormoonbalans. 

Hoefgereedschap

Af en toe de hoeven van je paard of pony zelf cosmetisch bijwerken? Je bent bij Epplejeck aan het juiste adres voor zowel fijne hoefraspen als grove hoefraspen. Of heb je net een cursus of opleiding tot hoefsmid afgerond en ben je klaar om zelf aan de slag te gaan? Dan vind je bij Epplejeck wat je nodig hebt, zodat jij aan de slag kan

Gebitsverzorging

Vijl jij tussen de behandelingen van de tandarts de tanden van je paard of pony bij? Of merk jij aan jouw topper dat hij of zij last heeft van haken, maar de tandarts komt volgende maand pas? Bij Epplejeck vind je de benodigdheden om zelf tussentijds de tanden van je paard of pony bij te vijlen. 

It’s always shop o’clock somewhere!

Apotheek en verzorgingsartiekelen voor je paard of pony bestellen bij Epplejeck? Dat kan 24/7 zo vanuit je luie stoel. Je bestelling wordt gratis geleverd vanaf €49. Ben jij meer eerst vergelijken, voelen, passen en dan kopen type? Kom dan langs in één van onze 12 filialen of bestel online en betaal achteraf binnen 14 dagen met Afterpay. Ruilen & retourneren kan binnen 14 dagen. Happy shopping!